Stanković žali za pobedom u Danskoj: "Remi pravedan, znamo kakva je matematika"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 21.10.2021.
22:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno sa danskim Midtjilandom 1:1, u utakmici trećeg kola Grupe F Lige Evropa.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je večeras da mu je žao što njegova ekipa nije slavila u Danskoj, ali da je zadovoljan remijem sa Midtjilandom i dodao da veruje da će meč u Beogradu biti i teži.

"Zadovoljan sam rezultatom. Utakmica je bila otvorena, jaka, tvrda, prava takmičarska. Domaćin je imao svoje šanse, imali smo i mi naše. Mislim da je rezultat pravedan", rekao je Stanković na konferenciji za novinare posle utakmice.

"Jedno lepo veče. Mislim da je bilo lepih stvari, kao i stvari koje moramo da popravimo, ali smo znali protiv koga igramo, jedna mlada, brza ekipa, dosta talentovana. Idemo kući s pozitivnim rezultatom", dodao je trener Zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno sa danskim Midtjilandom 1:1, u utakmici trećeg kola Grupe F Lige Evropa.

"Crveno-beli" su zadržali prvo mesto na tabeli i sada imaju sedam bodova, bod više od Brage koja je večeras pobedila Ludogorec u gostima sa 1:0. Midtjiland je treći sa dva boda, dok je Ludogorec poslednji sa jednim osvojenim bodom.

"Mi se i dalje pitamo, mi smo prvi i od nas sve zavisi. Nadamo se da ćemo ići dalje ako nastavimo sa ovakvim odnosom i sa ovakvom koncentrisanom igrom", rekao je Stanković.

Stanković je istakao i da mu je žao što njegova ekipa nije slavila u Danskoj.

"Na 1:1 smo imali tu loptu, jedan na jedan s golmanom, morali smo to da rešimo. Ali, utakmica je već iza nas, s pozitivnim rezultatom se vraćamo za Beograd. Moglo je bolje. Žao mi je, jer bi sa devet bodova bilo lakše da se iskontrolišu ove tri utakmice. Ovako znano šta nam je činiti i kakva je matematika", rekao je on.

Trener Zvezde je posebno pohvalio strelca gola Mirka Ivanića.

"Mirko je odigrao fenomenalnu utakmicu, pokrio je tri mesta tokom 90 minuta, imao je samopouzdanja. Odigrao je utakmicu za desetku i naravno da onda dodje i gol", rekao je Stanković.

Upitan da li je današnja utakmica dokaz da je Zvezda "porasla" jer ne "gubi glavu", Stanković je rekao da je svaka utakmica iskustvo više za njegov tim.

"Videli ste sami, poslednjih dvadesetak minuta je njihov trener sve je što imao stavio u napad... Samo tražim da se ne 'razbijemo'. Na sav pritisak, mi smo imali još jednu loptu da damo gol i to dokazuje da umemo da trpimo, a da možemo i da kaznimo", rekao je Stanković.

Izabranici Dejana Stankovića će u narednom kolu, 4. novembra, dočekati danski tim, dok će Braga ugostiti Ludogorec.

"Naš stadion, i dalje smo prvi, mi se pitamo. Uopšte nam neće biti lako. Možda bude i teže u Beogradu, ali se nadam da će se par momaka vratiti u tim i da će to još jedna takmičarski dobra utakmica", rekao je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke