Stanković želi ovakve utakmice i ponavlja: "Ne može sve da se dobija sa 5:0!"

Autor: Nemanja Janošev
petak 06.08.2021.
22:11
Izvor: Sportske.net

Utisci dva trenera nakon večerašnje utakmice.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan minimalnom pobedom svog tima nad Napretkom, uprkos tome što igra nije izgledala ubedljivo kao prošle sezone.

Srpski šampion je bio taj koji se pitao na stadionu "Rajko Mitić", ali strepeli su do finiša kada je Milan Gajić uspeo da iskoristi neopreznost odbrane Napretka i ubaci se iz drugog plana za razliku na semaforu.

Stanković je još jednom naglasio da mu nije važno da li je rezultat ubedljiv ili minimalan, već da je u ovom trenutku jedino bitno da se upišu tri boda.

"Umoriću se u ponavljanju toga da ne mogu sve utakmice da se dobiju sa 5:0. Da, da damo ranije gol olakšali bismo situaciju. Napredak nije imao mnogo šansi, tek jednu u prvom poluvremenu, momci su insistirali i zaista sam prezadovoljan. To je dosta momaka koji nisu imali minutažu zbog gustog i važnog rasporeda koji je ispred nas. To je i ono što smo pričali, mogu da računam na 25 igrača, a ne 11. Odrađen je zadatak, tri boda, mirnoća...", rekao je Stanković za "TV Arena sport".

On je potom prokomentarisao zgusnut raspored njegovog tima na početku ove sezone. 

"Jednostavno, nemaš mnogo vremena da radiš. Ide se po sistemu oporavak-igra-oporavak-igra. Tu su i sitne povrede, kontuzije... Nema vremena ni za šta. Sve utakmice su važne, navikli smo na pritisak, želimo ga i želimo ovakve utakmice gde smo skoncetrisani svih 90 minuta. Lepo je kada se otvori i kada damo pet golova, ali isto je i sa 1:0, tri boda", kazao je trener Crvene zvezde.

Kruševljani su došli bez nekoliko standardnih prvotimaca u Beograd i umalo da disciplinovanom odbranom podele bodove sa favorizovanim protivnikom.

"Nedostajala nam je duža klupa, falilo nam je mnogo igrača, ali naši omladinci su bili tu.. Predstavili smo se u lepom svetlu, igrali fudbal i zameram što u drugom delu nismo malo više pokušavali. Ipak, mislim da smo pokazali da ovo nije Napredak od prošle godine. Da je mlađi, poletniji, da hoće da igra. Iz jedne male, ne mogu da kažem greške, primili smo gol. Jednostavno, to je kvalitet. Nismo očekivali mnogo, ali nadali smo se malo", povukao je trener Napretka Milan Đuričić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke