Stankovićev projektil presudio Ivanjičanima, nova pobeda Čukaričkog!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.12.2023.
16:57
Izvor: Sportske.net

Prelep gol u finišu meča.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Po veoma teškom terenu za igru, ekipa Čukaričkog je uspela da večeras savlada domaći Javor Matis u Ivanjici rezultatom 2:1.

Bio je ovo drugi meč istih rivala u razmaku od samo tri dana, a Čukarički je prethodno u osmini finala Kupa Srbije na svom terenu savladao Ivanjičane sa 4:1.

Novi trijumf ''brđana'' je danas najavio Đorđe Ivanović, vodećim golom u osmom minutu meča, na asistenciju Miladinovića i taj pogodak je obeležio prvi deo igre.

Ivanjičani su izjednačili posle deset minuta igre u drugom poluvremenu. Radivoj Bosić je primio loptu na ivici kaznenog prostora, polulevo, ispred njega bio je Đorđe Ivanović, ali nije uspeo da izblokira njegov udarac i lopta je završila u donjem desnom uglu gola gostiju - 1:1.

Desetak minuta igre Bosić je imao novu veliku proiliku, mogao je da donese preokret domaćinu, ali je stativa spasila ''brđane'' u toj situaciji.

Domaći nisu iskoristili tu svoju šansu, a onda na drugoj strani Đorđe Ivanović pogađa mrežu sa nekih sedam metara. Međutim, taj gol je posle provere u VAR sobi poništen, ostalo je 1:1, a dok se čekala ta provera, na terenu je došlo i do tenzija između Miloševića iz Javora i Subotića iz Čukaričkog, Milošević je želeo da se obračuna sa gostujućim fudbalerom, ali su ostali na terenu bili prisebni i smirili strasti, a sudija je obojici pokazao po žuti karton.

Nastavio je Čukarički sa napadima, vršio je sve snažniji pritisak i to im je donelo rezultat u 89. minutu, kada smo videli najlepši trenutak na ovoj utakmici. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, lopta je zatim izbijena na dvadesetak metara od gola, gde ju je volej-udarcem zahvatio Nikola Stanković i poslao projektil u Manojlovićevu mrežu - 1:2.

Ovo je sedma pobeda Čukaričkog od početka sezone u Superligi, tim trenera Matića sada ima 26 bodova na deobi četvrtog mesta sa Novim Pazarom, a Javor je ostao na desetom mestu sa 20 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke