Stanoje ''namirisao'' Stankovićevo iznenađenje u sastavu, dva puta je pomenuo ovog igrača!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.09.2021.
16:43
Izvor: Sportske.net

Nadmudrivanje je već počelo.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda u nedelju će od 18 časova u Humskoj odigrati 165. večiti derbi, a i jedni i drugi ga dočekuju u odličnoj formi i posle pobeda na evropskoj sceni.

Svi uslovi postoje za odličan fudbal u sutrašnjem derbiju, a ono što pravi manje probleme trenerima Stanojeviću i Stankoviću jesu povrede pojedinih igrača, poput Danila Pantića, Rikarda i Sume u Partizanu, odnosno Bena i Pavkova u Zvezdi.

Sigurno je jedino da Pantić i Ben sutra neće moći da nastupe, pa će treneri tražiti alternativna rešenja, a ono gde bi mogli da iznenade jedan drugog jeste i izbor ''bonus-igrača''.

Znate već, i jedni i drugi moraće na terenu da imaju bar po jednog igrača mlađeg od 21 godine, a na današnjoj pres konferenciji na kojoj je najavio derbi, trener Partizana Aleksandar Stanojević se usput dotakao i te teme.

''Pratimo njihovu situaciju, svaka im čast za meč sa Bragom, odigrali su sjajno, znamo i mi šta znači pobediti ekipu iz vrha portugalskog fudbala. Veliki respekt, svaka im čast na tome. Promenili su stil, Katai igra iza dva napadača, igraju i romb, opasni su u tranziciji, imaju brzinu i direktnost. Da li će igrati Eraković, Lazetić, Pavkov… To ne znamo. Bilo bi iznenađenje ako igraju sa tri mlada igrača'', konstatovao je Stanojević.

Potom je još jednom pomenuo Erakovića i Lazetića i tako indirektno stavio do znanja da Zvezdino eventualno iznenađenje u sastavu očekuje u napadačkim redovima, gde bi možda 17-godišnji Marko Lazetić mogao da dobije priliku kao ''bonus-igrač'', pogotovo ukoliko Pavkov ne bude spreman za derbi.

Lazetić je od početka sezone bio starter samo protiv Napretka kada je odigrao 60 minuta, a osim tog meča, upisao je još dva nastupa kao rezervista, protiv Kairata i Proletera, sve na ''Marakani''.

Ovaj momak se već dugo najavljuje kao ogroman Zvezdin potencijal, ali se još uvek čeka da ''eksplodira'' i u seniorskoj konkurenciji. Realnije je ipak da utakmicu počne Eraković kao ''bonus-igrač'' u defanzivnoj liniji tima, a da Zvezdin napad od prvog minuta predvodi Dioni, ili Pavkov ako bude spreman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke