Stanoje pred Niš - o lošim uslovima, terminu i "labavom pristupu"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 30.11.2021.
14:05
Izvor: Sportske.net

Trener crno-belih se dotakao mnogih tema.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević oprezno je govorio pred odlazak u Niš gde crno-bele u sredu očekuje duel osmine finala Kupa Srbije protiv leskovačke Dubočice.

Utakmica će se odigrati na neutralnom terenu na niškom "Čairu", a Stanojević je na konferenciji za medije najavio da među putnicima neće biti zamenika kapitena Saše Zdjelara, kojeg je rešio da odmori.

"Igramo utakmicu Kupa i znamo šta donosi i da je to eliminaciona. Ne znamo kakvo će vreme biti, ali spremni smo i idemo sa najjačim timom. Samo će Saša Zdjelar odmoriti od igrača koji su zdravi. Znamo šta nam je cilj i potpuno motivisani i skoncentrisani idemo na put", rekao je Stanojević dodajući da ne beži od uloge favorita.

"Naravno da smo favoriti, ali smo gledali njihove utakmice, među njima i eliminaciju Spartaka, pa smo iz tog razloga oprezni, kao i zbog toga što se igra jedna utakmica. Maksimalno smo je pripremili. Znamo kako igraju, imaju iskusnog trenera. Ne razmišljamo da će biti lako", naveo je on.

Podsetio je da je Dubočica najjefikasniji tim u trećoj ligi, a poseban osvrt imao je na jednog igrača.

"Dosta su otvoreni, tako su igrali i u Subotici, a uradili smo i individualnu analizu. Žao nam je što se ne igra u Leskovcu. Nadamo se da je teren u Nišu dobar, ali se nadamo da će biti kvalitetan, mada vreme može sve da poremeniti", naveo je Stanojević uz napomenu da se mora prilagoditi kakvi god uslovi budu.

Naveo je da u Partizanu nema rasterećenja.

"Ne znate kakvo je vreme, teren, igra se jedna utakmica. Sledi nam duel protiv Novog Pazara, koji dugo nije izgubio. Imali smo tešku utakmicu na Voždovcu, a pobede nam ništa ne olakšavaju", istakao je dodajući da ima prostora za rotaciju, ali i za mlađe igrače poput Milovanovića, Petkovića, Ilića i Vlahovića.

Naglasio je da je prvenstvo najveći prioritet, jer je to najduže takmičenje, ali da sa istim žarom napada i Kup kao ranije, pa istakao da nije saglasan da je u nekim utakmicama bio labaviji pristup i da je to uzelo maha kroz rezultat.

"Proleter je bolje ušao od nas i nismo pobedili tu utakmicu. U Talinu smo igrali jako, ali pita se i protivnik. U svaku utakmicu smo ušli maksimalno. Imaćemo 35 utakmica u ovoj polusezonu, ali stalno smo na maksimumu. Igrači mogu da vam potvrde kako smo pripremali utakmicu i nosimo je zajedno, ali nismo mašine. Već smo odigrali 30 utakmica, nekad se i protivnik pita", naveo je Stanojević.

Podvukao je da termin igranja utakmice nije bitan.

"Kada dođe naša utakmica, totalni fokus je na nama i ništa drugo me ne interesuje. Kada mi gostujemo pa u toj situaciji onda igrate kasnije utakmicu i onda je to džentlmenski. Mislim da sve ide u regularnom pravcu", rekao je on.

Podsetio je da je protiv Flore problem bio sa Slobodanom Uroševićem od gola, ali se problem pretočio i protiv Voždovca.

"Ukazao sam na treningu kako to treba da branimo i nadam se da ćemo ispraviti. Naučeni smo da poštujemo veličine fudbalske kao što je Pižon i to je benefit i taj način funkcionisanja, ali mi radimo individualno sa mlađim igračima koliko nam vreme dozvoljava", rekao je Stanojević dodajući da je i najvišem nivou potrebno usavršavati tehnike pod pritiskom", zaključio je Stanojević pohvalivši Marka Milovanovića, koji bi sutra mogao da se nađe u ulozi startera.

Meč počinje u sredu od 16:15 u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke