Stanojević najavio incijativu pred Gent, ali i plan B, pa se obratio Mitroviću

Autor: Sportske Net
sreda 20.10.2021.
13:15
Izvor: Sportske.net

Jedna od odlučujućih utakmica.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević, rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Genta jedna od odlučujućih za prolaz u nokaut fazu Lige konferencija i najavio je ofanzivnu igru u Beogradu.

"Imamo jednu od odlučujućih utakmica za prolaz za proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku direktan konkurent za prvu poziciju. Naredne dve utakmice će mnogo toga odlučiti i samo proleće u Evropi i samu poziciju. Maksimalno smo spremni i motivisani", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 21 čas u Beogradu protiv Genta, utakmicu trećeg kola Grupe B u Ligi konferencija.

Stanojević je rekao da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu, osim Nemanje Jovića, koji se oporavio od korona virusa i počeo je sa laganim treninzima i dodao da crno-beli željko iščekuju meč. Na pitanje da li Partizan sutra može da prekine loš niz protiv belgijskih ekipa, Stanojević je rekao da se tome nada. 

"Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Imaju dobru ekipu, igrali su promenljivo ove sezone, imali su dosta povredjenih igrača ali sada su se vratili. U usponu su forme, biće izuzetno teško, ali ne može da bude lako ako hoćete da budete prvi u grupi i proleće u Evropi", naveo je on. 

Govoreći o Gentu, Stanojević je rekao da je to ekipa sa mnogo visokih igrača dobrih fizičkih predispozicija i sa mnogo napadača.

"Stalno menjaju, dosta ofanzivna ekipa. Ne bih pričao o njihovim manama, svako ima svoje vidjenje. Igraju izuzetno ofanzivno i direktno. Izaći ćemo u ofanzivnom sastavu. Ne znam koji će rezultat biti, ali biće dobra, zanimljiva i dinamična utakmica", rekao je. 

"Imaju šest ili sedam igrača koji su visoki preko metar 90, snažna ekipa. Zavisi od trenera, imaju veliki izbor, verujem da ni igrači ne znaju ko će sutra početi. Stalno menjaju, vidim da je i Darko Lemajić na spisku putnika za Beograd, imaju slične igrače kao on", dodao je Stanojević. Novinari su podsetili Stanojevića na izjavu reprezentativca Aleksandra Mitrovića da Partizan može do kraja da dođe u Ligi konferencija.

"Takva očekivanja mi ne stvaraju pritisak, hvala na veri, ali daleko je to, sutra treba da vidimo da li možemo da budemo prvi u grupi. Teško će biti i to, a ne sama završnica. Neka bude proleće u Evropi, zadovoljni smo time", dodao je. 


On je rekao i da se konsultovao sa svojim igračem Ivanom Obradovićem, koji je svojevremeno igrao u Belgiji, kako bi potvrdio neke stvari u vezi sa Gentom.

Novinari su pitali i da li će Lazar Marković imati poseban motiv sutra, pošto kod sadašnjeg trenera Genta Hejna Vanhazebruka svojevremeno nije imao veliku minutažu u Anderlehtu.

"Momci su fokusirani da naprave rezultat, mi smo vaspitani tako da ne razmišljamo na drugi način osim sportski, da igramo za svoj klub i navijače, da igramo maksimalno i da napravimo rezultat, ne razmišljamo o drugim stvarima", rekao je on.

"Imaće Marković težak zadatak, oni imaju brze igrače, došao im je novi levi bek, imaju izuzetno brze štopere, reprezentativce. Biće to izazov i za njega i sve nas, da vidimo gde smo, šta nam fali i gde smo dobri. Motivacija je da prezimimo, ne razmišljamo drugačije", dodao je trener crno-belih. Stanojević je rekao da zna tim i da će na današnjem treningu saopštiti igračima.

"Igramo kod kuće, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, da pokušamo da anuliramo njihov stil. Znamo koje su mane tog sistema, biće sistem na sistem. Imamo spremnu B varijantu ako budemo imali većih problema. Igraćemo ofanzivnije, imamo trening, detaljnije ćemo analizirati protivnika. Reći ću im kako ćemo igrati, naravno da znam sastav, imam jasnu sliku kako ćemo igrati, ofanzivno", rekao je Stanojević. Golman Partizana Aleksandar Popović rekao je da će ekipa pokušati da nametne svoj stil igre u Beogradu.

"Naredne dve utakmice u Evropi su borba za prvo mesto. Mi i Gent smo pokazali da smo dve najkvalitetnije ekipe u grupi. Igramo na našem stadionu, mislim da imamo jako dobre šanse za pobedu i da se sutra odvojimo na prvu poziciju", rekao je on. 

Na konstataciju da Gent ima veliki izbor napadača, Popović je rekao da ekipa skautira svakog igrača i da dobija informacije od trenera i stručnog štaba. Naveo je da se ekipa priprema kao i za svaku drugu utakmicu.

"Na našem stadionu pokušaćemo da nametnemo naš stil, kao i u svakoj drugoj utakmici igraćemo napadački. Mislim da možemo i ovaj put da sačuvamo mrežu. Ceo tim igra zajedno defanzivu, svi se borimo, kako da postignemo tako i da odbranimo. To je jedan od naših najvećih kvaliteta kao tima i mislim da to možemo da uradimo sutra", rekao je golman crno-belih. 

On je naveo da je njegov kolega iz Genta veoma kvalitetan golman, koji nije slučajno reprezentativac Turske i istakao da ga raduje dobra i efikasna igra napadača Partizana Rikarda Gomeša.

"Cela ekipa igra odbranu i napad, to je jedini način da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima", rekao je Popović.

Posle dva kola Partizan i Gent imaju po šest bodova, a Flora i Anortozis su bez bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke