Stanojević besan posle Anortozisa, napušta Partizan!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.12.2021.
22:08
Izvor: Sportske.net

Trener "crno-belih" nezadovoljan atmosferom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Rikardo Gomeš danas nije bio u protokolu za meč sa Anortozisom koji je Partizanu doneo evropsko proleće posle remija 1:1.

Neposredno pred početak meča, stiglo je objašnjenje šta se dogodilo sa sjajnim napadačem, a trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević se osvrnuo na tu situaciju na konferenciji za medije nakon meča.

"Rikardo se srušio na treningu. Izuzetno loša situacija, veoma smo zabrinuti. To nas nije poremetilo toliko sa fudbalske strane, koliko je u trenutku bilo užasno", istakao je Stanojević posle utakmice.

Za sada nije poznato o čemu se radi, osim da se Gomešu slošilo na poslednjem treningu, te da je stručni štab odlučio da ga poštedi večeras.

O utiscima nakon meča bio je veoma direktan, nije bio zadovoljan malom posetom u Humskoj, a istakao je da nije razumeo skandiranja protiv uprave u trenutku kada je klub prvi na tabeli Super lige Srbije i beleži dobre rezultate u Evropi.

"Anortozis nas nije iznenadio. Ne znam da li očekuju ljudi da pobedimo 3:0 ili 5:0. Strepite jer je rezultat takav, jedan gol vas vodi ili ne vodi dalje, ali mislim da smo totalno zatvorili sve, nisu imali ozbiljnije šanse. O žrebu ne razmišljamo, razmišljamo kako da se borimo za titulu, kako da imamo jednu pozitivnu atmosferu. Ako imamo ovakvu atmosferu, onda i ne zaslužujemo da se borimo za titulu".

Stanojević je rekao da ne zna da li će ostati u klubu.

"Onda se pitate zašto neki trener želi da ode… Posle ovoga, ne znam da li da uopšte ostajem, da li želim da radim u situaciji kad od početka osećam neku negativnost. Šta je potrebno, da se ulagujem navijačima, da ih hvalim, kad od prvog momenta kreće negativna atmosfera, kad se čeka svaka situacija da se kritikuju četiri mlada igrača koji su počeli utakmicu… Izuzetno sam tužan i razočaran. Za mene je Partizan svetinja, ne interesuje me ni ko je u upravi, ni ko je na vlasti.

Ako si Grobar, budi Grobar do kraja, navijaj za svoj klub, a ne da imaš neku negativnu energiju. Igrači i mi smo strašno razočarani, ne znam da li zaslužujemo titulu, borimo se kao lavovi svaki dan, svaku utakmicu, svaki trening Urošević jedva hoda, ćopa, i igra, neće da izađe. Sramota kakva je atmosfera bila, ne znam da li ću da ostajem više, da li da ostajem i da se borim za titulu, kad ni ne zaslužujemo titulu. Ako dođeš da navijaš, navijaj za svoj voljeni klub.

Ovaj klub, ovaj grb je svetinja. Ili si Grobar ili nisi. Prvi smo na tabeli, igramo proleće, i to ne odgovara, neko je ljut. Neću da budem više ovde, i sad mi kao postavljate neka pitanja da pričam o utakmici. O kojoj utakmici? Baš me briga… Ništa nam ne odgovara. Budite pozitivni, volite ovaj klub. Ako ga volite uopšte. Mi smo kao Grobari, koji Grobari? Dođe 500 ljudi… Uopšte me ne interesuje, nek nam zvižde sutra. Mi kao da smo ne znam sa kim igrali, igrali smo evropsku utakmicu", u dahu je nastavio Stanojević.

I, nema sumnje, privukao pažnju javnosti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Friday, 10.12.2021
09:01

Sramno obracanje trenera, trebalo ga je oterati kad je oterao Sumu.

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 09.12.2021
23:09

Niko nije prozivao igrače. Igrači su igrali koliko su mogli i znali. bar većina njih. Navijači su prozivali nesposobnu upravu, odnosno ljude koji umeju samo da prodaju ono što vredi, a istovremeno svake godine ostavljaju tim koji je sastavljen od onih igrača koji ne mogu da se prodaju, ili je njihova cena isuviše mala. Trenutno, realno gledano, u timu Partizana nema igrača za koga se može reći da pripada onoj srednjoj evropskoj klasi. Svi do jednog su ispod tog nivoa. Sadik i Suma su to bili, a sada su Partizanova prošlost. Natho je dobar, ali fizički nedovoljno jak. E moj Stanoje, ne mogu navijači biti zadovoljni kad u timu za koji navijaju nema bar jedan nadprosečan igrač. Fudbal keste timska igra, ali ekipa koja u svojim redovima ima bar jednog fudbalskog majstora mnogo lakše postiže željeni rezultat. Uostalom, svi veliki evropski klubovi imaju bar jednog fudbalskog majstora.