Stanojević krije karte, ne traži alibi, ali...: ''Zaslužili smo da se igra na našem stadionu''

Autor: Darko Mitrović
petak 15.04.2022.
14:14
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana otkrio šta očekuje od svojih igrača, tu je bio potpuno jasan.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle Dejana Stankovića, danas je pred novinare izašao i trener Partizana Aleksandar Stanojević koji je takođe izneo svoja očekivanja pred sutrašnji 167. večiti derbi.

I odmah je naglasio da ne traži nikakav alibi i da su mu svi igrači spremni i na raspolaganju za sutrašnju utakmicu. Ipak, smatra da je Partizan zaslužio da se derbi igra u Humskoj, mada Zvezda na tabeli ima dva boda više.

''Znamo svi šta nam znači utakmica, nažalost ne igramo na našem stadionu, iako smo zaslužili igrama, ali nažalost igramo na njihovom. Svi smo spremni, motivisani, izlazimo u najjačem sastavu, nemamo povređenih, nema opravdanja, želimo da izađemo jako, jer smo slabo ušli u prošli derbi. Najviše me interesuje kako će moji igrači ući u meč i kakav karakter će pokazati zbog svih stvari koje su im se dešavale'', izjavio je Stanojević. 

Potom su usledila pitanja u vezi upada navijača Partizana i njihovog saopštenja u vezi navodnog susreta Šurbatović-Terzić, ali se, prema očekivanju, tražio i Stanojevićev komentar na plakate koje su Zvezdini navijači izlepili po Beogradu sa Stanojevićevim likom u ''ludačkoj košulji''.

Stanojević je poručio da će biti ''još luđi'', ali je dodao i još nešto - da bi sledeći put mogli da ga prikažu i sa peharom u rukama.

''Meni to niti podiže tenziju, niti me inspiriše. Znate kako to ide u politici kad nekoga označite nekom metom šta to znači. Lud sam za svoj klub, boriću se. Ovde ćute svi ljudi, ćuti Sudijska komisija, ćute sa Arene da li radi VAR ili ne radi VAR. Morate da priznate činjenicu da se nešto dešava.

Ali, uopšte ne želim nikakve izgovore, ne želim svom igraču sutra bilo kakav izgovor da dam. Nemojte da sad mi nešto pričamo da tražimo neke alibije, ali moramo da kažemo nešto. Mediji će reći sapleo nas Napredak ili Čukarički, suština je da nas nisu oni sapleli.

Žao mi je što ne igramo na našem stadionu, jer je to velika prednost. Zvezda je jedna dobra ekipa, bolje igraju, nismo tražili alibi ni u prethodnim derbijima. Uvek smo gledali sebe. Imate dve ekipe koje su igrale osminu finala evropskih takmičenja, ali ne mogu ja da rešavam, pa da mi lepe plakate. Nek me zalepe sa peharom sledeći put'', poručio je Stanojević.

Usledilo je i pitanje da li će Partizan zaigrati ofanzivno od početka meča, s obzirom da ima imperativ pobede ako želi titulu.

''Uvek je teško, i mi i oni ćemo krenuti ofanzivno, pa ko se kome nametne. Mi smo na našem stadionu uspeli da se nametnemo, oni na njihovom. S obzirom da Zvezda sve pobeđuje, mi moramo da pobedimo da bismo ostali u trci za titulu. Možda oni krenu ofanzivno, a mi ih nateramo da se povuku, nema to u današnjem fudbalu. Mi smo izašli u izuzetno ofanzivnom sastavu, pa su nam se oni nametnuli. Derbi je specifičan, mnogo znači svima, odigrao sam ih dosta, sve su to sudbonosne utakmice'', objašnjava trener Partizana.

Oko sastava će pokušati da sakrije karte, znatno više nego u nekim prethodnim mečevima.

''Može biti manjih iznenađenja i s naše i njihove strane, ne verujem da će oni nešto posebno menjati. To je to.

Moji igrači su supermotivisani, raspoloženi, mirne glave na treningu, zdravi, spremni, samo treba da izađu, daju maksimum, pokažu karakter'', kaže Stanojević.

Iz Zvezde je ptrethodnih dana bilo pritisaka kada je u pitanju izbor sudije za 167. derbi.

''Ne bih da pravim i ja neki pritisak odavde, sudio je dobro poslednji derbi, čovek je držao sve pod kontrolom. Njemu je nametnut pritisak sa njihove strane, mi ne pravimo pritiske te vrste. Najbolji je sudija. U derbijima je bilo dobro suđenje od kada sam ja ovde, bez obzira na rezultat. Verujem da će derbi biti sportski, viteški, želim da na pozitivan način utičemo da sve bude kako treba'', kaže Stanojević.

Viljareal i Ajntraht, su u Evropi prethodnih dana napravili velika iznenađenja u mečevima sa Bajernom i Barselonom, može li i Partizan sutra na Marakani?

''Vidim da su nas svi otpisali, u derbiju se nikad ne zna kako može da se završi. Mislim da će njima izaći skoro isti tim, delovala im je ekipa dobro, malo mi je neprijatno da ja to komentarišem, ali će tražiti i neka iznenađenja i detalje, ali mislim da će biti i sličan način i slična ekipa.

Razrešio sam sve dileme, ali danas ću opet kombinmovati, jer vidim da unapred objavljujete sastave.

Desni bek? Videćemo, tu nam je i Lutovac, imamo tri opcije na toj strani. Pravimo i mi i oni detalje za prekide'', zaključio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke