Stanojević menja odbranu u Pragu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.02.2022.
21:01
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo pravi recept za Spartu?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Evropsko proleće za fudbalere Partizana počinje već sutra od 21 čas, kada će crno-beli započeti prvi meč plej-ofa za plasman u osminu finala Lige konferencija protiv domaće Sparte u Pragu.

U odnosu na prvenstvenu premijeru proteklog vikenda u Nišu, Partizan  će u Pragu nastupiti u donekle izmenjenom sastavu.

Najviše pažnje privlači odluka trenera Stanojevića da napravi rotacije u odbrani. Na poziciju desnog beka trebalo bi da se vrati iskusni Aleksandar Miljković koji ima bolje defanzivne karakteristike u odnosu na Marka Živkovića, ali biće promena i među štoperima.

Očekuje se da od prvog minuta zaigra Nemanja Miletić kao desni štoper, a ono što je neizvesno jeste to ko će biti u tandemu sa njim. Da li Vujačić koji bi se u tom slučaju vratio na poziciju levog štopera koju je pokrivao prošle sezone kada je igrao zajedno sa Svetozarom Markovićem, ili Saničanin koji bi ostao na svojoj uobičajenoj poziciji.

Ne treba odbaciti ni opciju da Partizan zaigra sa trojicom štopera, ali za sada nema takvih nagoveštaja.

Treća promena u startnoj postavi u odnosu na prvenstveni meč sa Radničkim u Nišu biće na poziciji krilnog napadača, pa će umesto mladog Terzića starter biti kapiten Lazar Marković na desnoj strani, a Kvinsi Menig će se preseliti na levu.

Ono što je takođe veoma važno, golman Aleksandar Popović se oporavio od povrede u Nišu i on će sutra čuvati mrežu crno-belih.

Dakle, očekivana Partizanova postava sutra u Pragu izgleda ovako: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin /Vujačić/, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke