Stanojević najavio pojačanja - Kakva je strategija i šta donose njegovi novi pomoćnici?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
14:44
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana odgovarao na veliki broj pitanja na pres konferenciji.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Posle uvodnog izlagnja sportskog direktora Ivice Kralja, novi šef struke Partizana Aleksandar Stanojević je dugo razgovarao sa novinarima na svojoj promociji.

Preneli smo već šta je rekao u svom uvodnom izlaganju, a onda su usledila pitanja novinara.

''Mogu da kažem da nam je potrebno pojačanje u svakom smislu te reči. Iz tog razloga smo pričali u svemu. Kad dolazite drugi put, svi hoćemo da se podignemo na viši nivo. Ja sam bolji trener nego što sam bio i želimo da napredujemo na svim nivoima u klubu. To je moja želja, a s obzirom da sam dobio uveravanja da će tako biti, to je bio jedam od tri razloga zašto sam se vratio''.

Za razliku od prethodna dva mandata u Partizanu, prvi put dolazi ne u toku, nego pre početka sezone i imaće vremena da obavi kompletne pripreme sa ekipom.

''Vreme je potrebno u fudbalu, ali radimo svakodnevno na dovođenju novih igrača i 24 sata smo u tome. Biće vrlo brzo nekih rešenja, nadam se''.

Da li možemo ponovo da očekujemo povratak nekog od bivših igrača Partizana kao što je to ranije činio? I hoće li biti odlazaka, ima li igrača na koje ne računa iz aktuelnog kadra?

''Imamo neki stav i neke želje, ali da sačekamo pripreme. Da damo prvo nekim igračima šansu, pa posle Slovenije ćemo imati konkretniju informaciju oko toga ko bi trebalo da ide.

A što se tiče povratka Partizanove dece, uvek sam za to, imamo neke ideje, videćemo''.

Kada je odlazio, nije bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

''Nisam ni sad zadovoljan  situacijom, ali ja sam trener koji mora da radi svoj posao. Rekao sam ljudima u klubu da želim da se fokusiram na teren i to je najbolja i najvažnija stvar za trenera. Ulazim u borbu svoju''.

U kojim linijama tima će najpre tražiti pojačanja?

''Što se tiče linija tima, pojačao bih defanzivni aspekt i već radimo na tome. I tehnički nam fali levi bek i pozadi bismo se pojačali. Videćemo i koje igrače ćemo pustiti u odnosu na ponude''.

Nova lica u stručnom štabu?

''Treba nam neki 'upgrade' u svemu. Nekih 6-7 ljudi je ušlo u stručni štab. Koković je savremen trener, imao je ponudu iz inostranstva, ali je pristao da bude deo ove priče. Dok je radio u Srbiji, bio je najbolji po stvaranju igre i kontinuiranom napadu, zato sam ga angažovao kao i Kuljića... Želimo neku novu energiju, da uradimo nešto novo. A da dođemo sa istom pričom, ne ide''.

Koliko Partizan može u Evropi ovog leta?

''Uvek maštamo o Ligi šampiona, videćemo. Moj poslednji mandat je obeležila osmina finala Lige konferencija, ali nadam se da budemo u jačem takmičenju sada.

Uvek je teško, čim novi trener dolazi. Nemam  problem sa tim, verujem u to što radim. Koliko sam shvatio, vidim da klub želi da udovoljni našim željama. Dovešćemo igrače da bi se borili za najviše ciljeve.

Probaćemo da više koristimo decu iz škole, ali ciljevi Partizana su uvek isti. Ja sam otišao jer nismo osvojili titulu i to smatram neuspehom, bez obzira za situaciju. Žao mi je što sam otišao, jer sam taman napravio respektabilnu ekipu. 

Pokušaću da budemo konkurentni u svim takmičenjima''.

Vidi li napredak u Superligi generalno?

''Kad sam bio u Turskoj, oni su imali manje predstavnika u Evropi od Srbije. To moramo da cenimo. Mislim da će biti izjednačeno, pogotovo ove sezone. Imamo jaku Vojvodinu, TSC da fenomenalnim Lazetićem, imate Kragujevac sa novim trenerom koji je došao, Čukarički je uvek stabilan. Pojavljuje se i Ub sa Matićem. Još malo nam fali dobrih stadiona, da bi to bilo na višem nivou'', rekao je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke