Stanojević o Kanteu i Ljajiću, šta će Partizan kupovati u januaru?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 20.12.2021.
14:56
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je na konferenciji za medije o predstojećem prelaznom roku u januaru.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Govoreći o potencijalnim pojačanjima, nije krio da su "crno-beli" u potrazi za zadnjim veznim.

"Potreban nam je defanzivni zadnji vezni. Gledali smo četvoricu, petoricu, pratili i pregovarali. Sad ja vas pitam: šta je Partizanu potrebno, da mi pomognete", upitao je prisutne novinare.

"Imate Miloša Jojića, pogledajte njegov broj golova i asistencija, tu je Danilo Pantić koji dejstvuje kao „box to box“. Da li možemo da nađemo neke bolje? Engolo Kante, kažete? Možda... Dalje, zašto bih doveo stranca ako već imam Miloša Jojića i Aleksandra Šćekića kao profil 'box to box' fudbalera? Jedino ako neko ide. Imamo Sašu Zdjelara i Milana Smiljanića kao tipične zadnji vezne. E, to nam je neophodno.

Vi uvek možete da dovedete dobre igrače. Naravno da gledate i iz domaćeg šampionata, ali i iz inostranstva. Ja sam neko ko ne voli da gomila strance, da ih imamo pet ili šest, ako ne mogu da nam donesu razliku. Nisam taj tip i uvek ću se osloniti na momke iz omladinske škole. Da se Milovanović nije pokazao na način na koji se pokazao tokom priprema i utakmica koje je igrao , sve vreme smo gledali na stranca napadača. Već smo i imali spremne neke igrače koji su trebali da dođu i bili blizu, ali ja sam to stopirao. Zašto bih nekoga doveo kada imamo izuzetnog igrača od 18 godina, a vi vrlo dobto znate da sam ja u prošlosti igrao čak i derbije sa mlađim igračima". rekao je Stanojević koji se potom osvrnuo i na glasine vezane za Adema Ljajića.

"Kad se takav igrač pojavi – naravno. Tad kažeš: 'Da, da, on nam treba'. To je nerealna priča. Ljudi iz kluba mi Ljajića nisu stavili kao opciju. Ako postoji mogućnost bio bih najsrećniji, međutim, znate gde igra. Krilo? Zašto bih zatvarao Nikolu Terzića ili Nemanju Jovića?

Ne znate nikad ko će otići, prelazni rok je živa stvar. lično nam treba defanzivni zadnji vezni. Da li će to biti stranac ili domaći igrač, imamo već četiri-pet imena u fokusu s kojima smo pregovarali i pratili ih. Druga stvar, imate nekoliko igrača koji se vraćaju iz povrede, tu su mladi igrači..."

O odlascima ima jasan stav.

"Igrač ako želi da ide, naravno u dogovoru sa klubom, može da ide. Ako neki igrač kaže 'šefe, ja ne želim da se borim za titulu, ne interesuje me titula, hoću da idem', kazaću nema problema. Kleo je hteo, posle Lige šampiona. Dečko je rekao da hoće da ide, a ja sam kazao neka ide. Možda to nije profesionalno, ali za mene je to ključ. Ako neće da ostaje ovde, neka ide.

Ali, kada ostane ovde, nije neprikosnoven ovde. Mora da se izbori za mesto. Ako Milovanović igra dobro, možda će da se izbori za mesto. Ako stranac igra dobro, igraće. Ako Natho igra dobro, igraće. Partizan može bez svakoga, svi smo mi nebitni u odnosu na ovu instituciju. Želeo bih da svi ostanu i da se pojačamo i biće sigurno nekih pojačanja", uveren je strateg Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Monday, 20.12.2021
22:38

Nije na meni da sudim, ali ja zaista mislim da partizanu mnogo više treba centralni vezni, ili makar prednji vezni. Potreban nam je neko ko će stvarati igru, a ne neko ko će kvariti igru prozivnika. Takvih u Partizanu imamo, nemamo kreatora kao što je Natho. Sume smo se odrekli i tu smo ostali u manjku.

avatar
ŠDanilo
Monday, 20.12.2021
16:36

Molim te Stanoje, obrati pažnju na ugovor Krmenčika koji je na pozajmici iz Briža u Paoku. Takav razbijač nam je uvek dobro došao