Stanojević o Milovanovićevim golovima i Rikardovim promašajima

Autor: Darko Mitrović
petak 09.07.2021.
09:36
Izvor: Sportske.net

Partizan spremno ulazi u novu sezonu, ali ima još prostora za napredak.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Pripreme u slovenačkom Ptuju Partizan je završio sa tri pobede i jednim remijem, uz ukupnu gol-razliku 9:2.

Poslednji meč crno-beli su odigrali juče protiv Rostova, slavili su rezultatom 1:0, a strelac je ponovo bio Marko Milovanović koji još nije napunio 18 godina.

Bio je to njegov treći gol na ovim pripremama, a prva dva je dao protiv Kopra i ima najbolji golgeterski učinak u ekipi crno-belih ovog leta.

Posle meča, trener Aleksandar Stanojević je u razgovoru sa novinarima pohvalio talentovanog napadača, ali i prokomentarisao dve stopostotne prilike koje nije iskoristio Rikardo Gomeš.

''Uvek postoji nešto što može bolje, fali nam neke agresivnosti, mada je bilo dosta vruće, teško za igru, falilo nam je da budemo malo agresivniji, da nam ne ulaze lako u naš prostor. Inače, zadovoljan sam, stvarno.

Marko daje gol na svakoj utakmici, i u Turskoj na pripremama, evo i ovde. Meni je najdraže da je Milovanović opet dao gol. Rikardo je kasnije došao, ali imao je tri-četiri izuzetne šanse, treba se naći u tim šansama. Bio je opasan po gol, što je najvažnije. Dača Pantić je pokazao dobre stvari, i asistirao i mogao da bude opasan, neka nastavi tako, videćemo u kom će pravcu ići'', konstatovao je Stanojević.

Ekipi će se u Beogradu priključiti i reprezentativac Mađarske Filip Holender, kao i Sejduba Suma.

''Holender je imao dugu sezonu, priličan broj utakmica, zaslužio je odmor. Sad nas čekaju on i Suma, a Jović, Obradović i ostali koji nisu igrali će imati pojačani rad'', dodaje Stanojević.

Partizan na poslednje tri utakmice nije primio gol, što svakako može da raduje, ali Stanojević naglašava da to samo po sebi nije dovoljno za ostvarenje ciljeva.

''Uvek volim da smo potentni u napadu. Ako smo stabilni pozadi, igramo 0:0, onda ne možemo da osvojimo titulu'', upozorava on.

Nije želeo ni da daje neke visoke ocene posle obavljenih priprema, bez obzira na zadovoljstvo učinjenim.

''Da sačekamo ovu Evropu, pa ćemo posle lako desetke da dajemo. Da ne bude posle Proletera šestica'', opominje Stanojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke