Stanojević o Partizanovom prelaznom roku, šta mu pravi problem?

Autor: Darko Mitrović
petak 25.06.2021.
21:30
Izvor: Sportske.net

Već sutra je prvi pripremni meč.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra od 19 časova igraju prvi meč na pripremama u Sloveniji, sastaće se sa tamošnjim šampionom Murom, a trener Partizana je dan pre toga naglasio da mu rezultat te utakmice neće biti važan.

''Imamo jaku proveru, po 45 minuta ćemo igrati. Nećemo biti kompletni, pojačavamo ritam, jako radimo, rezultati me ne interesuju u ovom trenutku. Hoćemo jako da radimo, da napravimo dobre pripreme da bismo imali adekvatan start sezoneVažno mi je podizanje fizičke spreme, uigravanje tima, poslednje linije pogotovo, jer je Sveta Marković otišao'', istakao je Stanojević u razgovoru sa novinarima.

Otkrio je i šta mu u ovom trenutku predstavlja najveći problem jer još uvek nisu stigli novi napadači.

''Kada dođu napadači, treba da napravimo sinhronizaciju, što je najteži deo za trenera i to je ključno, ostalo je sve lako napraviti. Probaćemo malo i sa trojicom pozadi. Ne znam još status svih igrača'', kaže Stanojević.

Ko bi mogao da ode?

''Suma dolazi, rešio je što se tiče boravka u Srbiji, ali ovo je vreme transfera, sve je očekivano, možda i Suma ode, sve je moguće da se desi, Banjak, Suma, Marković, Zdjelar... oni su najinteresantniji.

Ima ponuda, da su konkretne, oni bi otišli. Klub razmišlja, prirodno je da smanjite troškove. Nemam nikakav problem da ode bilo ko na vreme, jedino Vujačić ne može iako je imao ozbiljnu ponudu. Možda ode u decembru, što se mene tiče, ali sad bi bilo previše da menjamo dva štopera'', objašnjava Stanojević.

Imena napadača koji treba da pojačaju Partizan dugo su bila pod velom tajne, tek juče se otkrilo da je jedan od njih Rikardo Gomeš.

''Ne izjašnjavamo se oko toga, jer su sve to igrači pod ugovorom. Sve slobodne igrače koje smo želeli, doveli smo na vreme, a ko je pod ugovorom - nije lako. Sačekajte još koji dan, da ne pričam o imenima. Ko bude otišao, dovešćemo igrača na deficitarnim pozicijama. Prioritet nam je bio da dođe štoper i sad da dođu pojačanja u napadu. Kad dođu još dvojica završavamo prelazni rok, reagovaćemo posle toga tek ako neko ode. Na Bajbeka ne računamo iz poznatih razloga, ostali su tu, ako dođu ta dva napadača, imaćemo optimalan broj stranaca'', naglašava Stanojević.

Na pripremama neće biti Filipa Holendera koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Mađarske.

''Priključuje nam se u Beogradu prvi dan po povratku ekipe iz Slovenije. Trebaće mu dve-tri nedelje da bude spreman'', procena je Stanojevića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke