Stanojević otkrio dve odlične vesti pred Proleter!

Autor: Darko Mitrović
petak 20.11.2020.
14:54
Izvor: Sportske.net

Crno-beli sutra protiv ''hita prvenstva''.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Posle dvonedeljne pauze, ekipa Partizana se još uvek okuplja, vraćaju se reprezentativci sa različitih strana sveta, a već sutra (16h) na programu je prvenstvana utakmica sa novosadskim Proleterom na stadionu u Humskoj.

Ovaj duel je danas najavio trener crno-belih Aleksandar Stanojević i na početkju pohvalio narednog rivala i pritom otkrio da se još nije ni video sa svim svojim igračima koji su imali reprezentativne obaveze.

''To je ekipa samo tri boda iza nas. Oni su hit prvenstva, biće neizvesna utakmica, ali igramo na našem terenu, nadamo se pobedi. Ako damo dva gola, nadam se da je dovoljo za pobedu. Vrlo su disciplinovani, trebaće nam dosta strpljenja svih 90 minuta, treba pobediti.

Danas tek dolaze Holender, Natho, Banjaka nisam ni video, sačekaćemo trening, videćemo u kakvom su stanju'', objašnjava Stanojević.

A onda, dve odlične vesti za crno-bele - Sejduba Suma i Miloš Jojić su se oporavili od povreda i sutra će igrati protiv Proletera.

''Bajbek je počeo lagano da trenira, a Suma i Jojić su u konkurenciji za tim. Asano je imao malu povredu na utakmici, videćemo još danas za ovu trojicu reprezentativaca, ali gledajući utakmice mislim da su u redu'', objašnjava Stanojević.

S druge strane, Lazar Marković je opet neizvestan...

''Lazar je jedanput imao koronu, četiri puta nije, i još nije potpuno spreman'', otkriva Stanojević.

Tokom prvenstvene pauze je pokušao da se uveri u mogućnosti nekolicine mladih igrača na treninzima sa prvim timom.

''Najviše smo radili na podizanju fizičkih sposobnosti, probali smo i dosta mladih igrača iz omladinske škole, ali nismo mnogo radili na taktičkim zadacima, nismo imali mogućnosti za to'', dodaje Stanojević.
-
baner

Na pitanje novinara, istakao je da nikada svojim igračima nije branio da se odazivaju pozivima  svojih nacionalnih timova, bez obzira da li su domaći ili stranci. Pritom se osvrnuo i na poraz reprezentacije Srbije od Škotske u borbi za plasman na EP.

''Kako svima, tako je i nama, ja sam srećan da imamo reprezentativce. Drago mi je i zbog Saše Zdjelara da je učestvovao u lepoj utakmici.

Svima je teško pao poraz reprezentacije, svima nam znači afirmacija srpskog fudbala i loša je situacija zbog toga. Sa moje strane kao trenera igrači uvek imaju podršku da igraju za reprezentaciju, ali zdravlje igrača je ipak najvažnije'',
dodao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke