Stanojević otkrio najnovije informacije o Nathu, a šta je sa Zdjelarom, ''Markecom'', Šćekićem...?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.11.2021.
17:22
Izvor: Sportske.net

U međuvremenu, još jedan igrač je na pauzi zbog povrede.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u nedelju od 15:45h dočekuju ekipu Vojvodine u derbiju 17. kola Linglong Super lige, a iako je veći deo ekipe u protekle dve nedelje uspeo da povrati svežinu posle napropnog ritma u prethodnom periodu, crno-beli neće biti kompletni protiv Novosađana.

Znate već, za Bibarsa Natha je završen prvi deo sezone, jer mu je posle nastupa za reprezentaciju Izraela dijagnostikovana anemija, a kakva je trenutno situacija sa iskusnim vezistom, otkrio je trener Aleksandar Stanojević na današnjoj konferenciji za medije.

''Znate dobro koliko nama Natho znači na teren, kakav karakter ima, što donosi ovoj ekipi, izuzetan je igrač. On je trenutno u Izraelu na ispitivanjima, čuli smo se, doktor je u svakodnevnom kontaktu sa njim, ali neće biti tu do kraja polusezone. Moraće sada neko drugi da preuzme odgovornost, moraće neki drugi igrači da pokažu to'', naglasio je Stanojević.

Mnogi očekuju da Natha sada u startnoj postavi zameni Danilo Pantić.

''Može, naravno. On je imao tu povredu, sada je opet u prepoznatljivoj formi. Imamo sada još nekih sitnijih kadrovskih problema i videćemo na kojoj će poziciji Dača igrati, ali imamo mi još igrača. Mi smo često rotirali i do sada, ali pobeđivalo se. Pravili smo razne rotacije. Nećemo reći da će samo jedan igrač biti na toj poziciji koju je Natho pokrivao'', dodao je Stanojević.

Potom je otkrio koji su to još ''sitniji kadrovski problemi''. U pitanju je pre svega Nikola Terzić, dok se Nemanja Jović oporavio.

''Obojica su zbog povreda napustili reprezentaciju. Terzić nekih desetak dana neće moći da igra, Jović je spreman'', potvrdio je Stanojević.

Uoči prvenstvene pauze, još neki igrači su imali problema sa povredama, ali sada je situacija kod njih znatno bolja.

''Zdjelar već duže trenira, kao i Šćekić, Marković takođe'', dodao je Stanojević.

Postavlja se sada i pitanje ko će do kraja prvog dela sezone izvoditi jedanaesterce u ekipi Partizana, ako se za to ukaže prilika. Rikardo se protiv Proletera u prošlom kolu nije proslavio.

''Bavimo se i time, prirodno bi bilo da on šutira penal, napadač je, ali svako može da šutne penal'', istakao je Stanojević.

Kada je u pitanju ekipa Vojvodine, trener Partizana ceni rivala i izneo je niz pohvala na njihov račun.

''Igra se derbi kola, igramo protiv izuzetne ekipe koja je i veoma disciplinovana, ali verujem da ćemo na pravi način odigrati utakmicu, kao i u većem delu sezone. Nadam se podršci navijača, potrebno nam je to.

Oni su intenzivna ekipa, imaju izuzetnu tranziciju, dobar proboj imaju po boku, trener im je uneo tu duisciplinu i jasno je na koji način igraju. Dosta trče, bore se, svesni smo svega toga, tako se i spremamo, videćemo u kom pravcu će ići utakmica.

Naravno da smo na našem stadionu protiv svakoga favoriti, nama je imperativ pobeda. Meni je važno da u kontinuitetu budemo konkurentni za titulu, a nekad ćemo pobeđivati, nekad i ne. Mogao je remi da bude i protiv Čukaričkog ili TSC-a... Nama je svaka utakmica ista, imamo trenutno šest bodova više, svi imamo imperativ, ima i naš najveći rival imperativ. Ima i Vojvodina imperativ, zar ne? Oni se bore za Evropu'', konstatovao je trener Partizana.

Vojvodina je u prošlom kolu prilično namučila Crvenu zvezdu u Novom Sadu.

''Ta utakmica je mogla da ode u drugom pravcu, bilo je dinamično'', primetio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke