Stanojević: ''Partizan ima ogroman budžet i previše plaća igrače. Ne treba tako!''

Autor: Darko Mitrović
petak 26.07.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Dosta toga imao je trener Partizana da kaže u razgovoru sa novinarima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tokom današnje pres konferencije pred sutrašnji prvenstveni susret sa Jedinstvom (subota, 20h), trener Partizana Aleksandar Stanojević se na pitanja novinara još jednom osvrnuo na debakl u Lublinu protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan je taj meč izgubio sa 6:2, a Stanojević je pre svega nezadovoljan igrom u napadu, iako to po rezultatu naizgled deluje drugačije.

''Jedino što mogu da kažem da je nenormalno, jeste to što smo primili tri gola za pet minuta, to su jedine nenormalne stvari. Mi smo bili korektni u fazi odbrane, ali u fazi napada nismo igrali ni pet minuta onako kako je trebalo da igramo. Nisam uopšte zadovoljan celim tokom utakmice, to uopšte nije sporno.

Pokazali smo da nismo spremni za ovaj ritam, jer nas je protivnik mleo sve vreme, a pitanje je imamo li i igrače. Oni su po intenzitetima napravili 90 posto nekih svojih maksimuma. Vi to možete malo da podignete, ali to su neki limiti, preko kojih oni ne mogu da idu. Takođe, dosta igrača je preskakalo treninge i imali smo i te vrste problema. Nismo bili ozbiljni ni tih 40 minuta, protivnik nas je mleo, imao je 30 ulazaka u 16 metara, to je teško izdržati. Bez obzira što smo tada primili ta tri gola, možda bi nas to čekalo u 60. minutu.

Nismo napred opasni uopšte, nismo se kretali bez lopte. To je neki naš problem koji moramo da rešimo, uz osveženje ekipe, da nametnem svoj način rada, da radimo kako ja želim. Nije mi se dešavalo u karijeri da za neki kraći period dođem do nečega što se bar nazire. Kod nas se i ne nazire'', objašnjava Stanojević.

Da li će posle ovako teškog poraza neki igrači biti ''precrtani'' što se tiče minutaže u narednom perodu? Odgovarajući na to pitanje, Stanojević se dotakao i Partizanovog ''ogromnog budžeta''.

''Nije problem pomeriti igrača sa strane, ali morate da dovedete igrače. 

Partizan ima ogroman budžet za pojačanja i za igrače koje plaća. Ne pričam o evropskim, već o srpskim uslovima. To su izuzetno veliki budžeti i Partizan plaća ozbiljno igrače. Po mom mišljenju ne treba tako da bude. Čak ih preplaćujemo. S druge strane, imate igrače pod ugovorom, ne možete da sklonite šest igrača. Sada imamo 27-28 igrača. Teško je kada imate igrače pod ugovorom, a koji možda nisu sdekvati za Partizan, po mom mišljenju. Možete da kažete, ali znate kako to već ide. Profesionalizam je to.

Mi ćemo sigurno dovesti još trojicu novih igrača. Doći će bočni ofanzivni igrač, krilo, kao i ofanzivna osmica kiju tražimo ceo prelazni rok. Naći ćemo i napadača, s obzirom da je Saldanja u situaciji da će dobiti neku ponudu.

Drugi prelazni rok će biti moj pečat i sledeće pripreme, ali moramo i sada da rešavamo probleme'', rekao je Stanojević.

On uverava da se ne kaje zbog odluke da se vrati u Humsku.

''Nisam očekivao ovakve probleme. Uvek kada dolazite, onda znate da je bilo nekih problema, ali ne žalim nijednog trenutka. S druge strane, bilo je raznih priča i obećanja. to je neka druga tema, ne bih pričao o tome, ali generalno ne žalim, ne kajem se, istrajan sam. Teško je, patimo u određenim trenucima, ali za to sam tu, da probam to da rešim. Ali, treba nam pomoć i od kluba koju i dalje čekamo'', zaključio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke