Stanojević pred Dinamo: "Na Evropu smo mislili i pre Napretka, znam ko će početi sutra!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.07.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana igraće protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Miroslav Todorovic
Miroslav Todorovic

Povezane vesti

"Crno-beli" će prvi meč odigrati kao gosti u poljskom gradu Lublin, a trener Aleksandar Stanojević izneo je svoja očekivanja na konferenciji za medije.

"Retko kada ste u situaciji da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona, srećan sam zbog toga. Igramo protiv velikog i dobrog kluba i tima, ali imamo želju da napravimo nešto, pa sa velikom motivacijom ulazimo u ovu utakmicu", rekao je Stanojević, koji je potom istakao da su evropske utakmice značajno različite od onih u domaćem prvenstvu.

"Utakmica sa Dinamom je potpuno drugačija u odnosu na onu protiv Napretka, ne može da se poredi. Fokusirali smo se više na Dinamo, nego na Napredak, sada pokušavamo da se prebacimo na neki drugi ritam utakmice, ovo su i eliminacione utakmice, pa nam je važno da imamo aktivan rezultat pred revanš u Beogradu.

Nemam nikakvih dilema, znam sastav, juče smo ga odredili i sa jasnom slikom šta želimo protiv Dinama. Oni su izuzetno fizički dominantna ekipe, brza i direktna, takođe i tehnički kvalitetna. Videli smo neke stvari, imaju i određenih mana, to ćemo pričati sa igračima. Očekuje nas intenzivna utakmica, dosta fudbalera Dinama završava akcije u kaznenom prostoru rivala, moramo obratiti pažnju i na to i biti skoncentrisani sve vreme", smatra trener Partizana, koji je istakao da će Gajas Zahid biti u konkurenciji za tim, uprkos manjem problemu s povredom.

"Ne znam za koliko će biti spreman. Ali na njega ozbiljno računamo. Samo Nikolić ima kartone, ostali igrači su spremni.

Pozitivan je svaki rezultat koji na domaćem terenu možete da vratite i poništite. Nekada možete imati i negativan rezultat, a biti svesni da možete proći dalje", rekao je Aleksandar Stanojević

Kapiten Partizana Svetozar Marković smatra da tim treba zajedno da deluje i u ofanzivni, ali i u defanzivi.

"Kao što je šef rekao, veoma smo srećni što posle toliko godina igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekuje nas jedan veoma kvalitetan protivnik, ali na nama je da se još danas maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu i da prođemo u narednu fazu.

Dinamo ima veoma kvalitetne pojedince. Što se tiče zaustavljanja, pričali smo i analizirali, imamo još danas da se pripremimo na najbolji mogući način kako bismo svi zajedno kao tim mogli da napadamo i da se branimo. Jedino tako možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Marković.

Utakmica je na programu u sredu od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke