Stanojević pred Gent: "Moramo da igramo Evropu! Kalulu? Nećemo da bičujemo..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 27.08.2024.
19:02
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana će u sredu od 18 časova igrati drugu utakmicu plej-ofa za Ligu konferencija protiv Genta.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Prvi meč u Beogradu okončan je trijumfom belgijske ekipe rezultatom 1:0, a svoja očekivanja pred revanš izneo je trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević.

"Imamo loš rezultat iz prve utakmice, međutim imamo pravo da se nadamo zato što smo videli i pokazali da možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Imali smo dosta dobrih situacija u Beogradu koje nismo iskoristili. Igra se još jedna utakmica, nemamo šta da izgubimo, moramo da uradimo sve da prođemo dalje. Pokazali smo da možemo, verujemo u to, a videćemo sutra da li možemo", rekao je Stanojević, koji je istakao da očekuje drugačiju utakmicu u Belgiji u odnosu na Beograd.

"Očekujem drugačiju utakmicu nego u Beogradu. Biće veći pritisak sa njihove strane, više bočnih lopti, nešto donosi i publika, ali nama je još bolje da igramo pred publikom posle sablasne atmosfere u Humskoj. Biće agresivniji i vršiće veći pritisak na nas, čeka nas prilično zahtevna utakmica.

Posle analize zadovoljan sam kako smo igrali u prvoj utakmici. Mislim da smo bili opasni, direktni i konkretni, falilo nam je ono najvažnije, pogodak. Moramo da budemo strpljivi i da pokušamo igrati, da odgovorimo na njihov pritisak i da budemo opasni. Za početak, pa ćemo videti posle", smatra Stanojević.

Trener Partizana ističe da su fudbaleri svesni značaja utakmice u Gentu.

"Svi znamo šta znači Evropa, i za nas i za srpski fudbal. Motivisani smo jer znamo šta nam znači ova utakmica i ostanak u Evropi. Igrači su svesni toga, predočeno je i ovima koji nisu svesni. Nama treba Evropa, moramo da je igramo i tako ulazimo u ovu utakmicu. Videćemo šta će biti..."

Novinari su podsetili Stanojevića na glasine oko preuzimanja Genta tokom sezone 2021-22 dok je bio trener Partizana u svom drugom mandatu, kada je i igrao protiv belgijskog kluba u grupnoj fazi Lige konferencija.

"Dobro, to je bilo nešto nezvanično... Igrali smo protiv Genta jednu dobru utakmicu sa dobrim ambijentom. Tada smo i prošli grupu. Ovo je ozbiljan klub u ozbiljnoj ligi, imaju odlične uslove, zadovoljstvo nam je da se ovde predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Imali su trenera koji je nastavio da radi, bilo je nekih kontakata, ali to je sada nebitno. On je produžio ugovor i ostao u klubu", rekao je Stanojević.

Aldo Kalulu biće u konkurenciji za tim pošto mu je skinuta suspenzija.

"On je profesionalac, izvinio se za postupak, ne možemo zbog jedne situacije da danima 'bičujemo' i teramo do kraja. Platio je svoj ceh, postoje neki sistem vrednosti u Partizanu, pravila koja se poštuju. Možete da pogrešite jednom, ali drugi put nemate prava na grešku. Svi imamo pravo na grešku, situacija je sada iza nas i nastavljamo normalno, kao da se ništa nije desilo. Ipak, zna se kako funkcionišemo, ako se desi nešto loše može da dođe i do prekida saradnje. Sada nastavljamo u pozitivnom smeru", smatra on.

Da li su svi spremni?

"Imamo jasnu sliku kako hoćemo da igramo, ali i problem sa Saldanjom. On je u nekoj situaciji gde ne zna šta će i kako će biti, pa postoji dilema. Inače, znamo jasno ko igra ako on ne igra, imamo jasnu sliku kako ćemo ući u utakmicu, jasan plan za svaki scenario tokom meča. Čekamo da vidimo ko će biti fizički spreman. Svi su psihički spremni, svima je jasno koliko ovo znači za klub, državu, navijače, za nas same. Psihički smo potpuno spremni. Imali smo dosta utakmica u prethodnom periodu, videćemo u odnosu na povredu ko će igrati", zaključio je Aleksandar Stanojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke