Stanojević utučen zbog Asana, otkrio šta mu najviše zamera!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 04.05.2021.
15:55
Izvor: Sportske.net

Sudbina je htela drugačije.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, kako se to i moglo naslutiti, najveći deo konferencije za medije pred meč protiv TSC-a, posvetio je najboljem ovosezonskom prvotimcu crno-belih Takumi Asanu, koji je pre dva dana naprasno napustio klub.

Asano je posle više od 48 sati od napuštanja Partizana i dalje tema broj jedan, a na red je došao i komentar Stanojevića, čoveka koji je Japancu pomogao da odigra sezonu života.

"Njegov odlazak bio je šok za sve nas. Pogotovo što nije davao nikakve naznake da će se to desiti. Igrači su davali izjave da su razočarani i razumem ih, jer znam koliko ga vole, koliko veruju u njega i svesni su da je važan deo ove naše priče", rekao je Stanojević pred sutrašnji meč protiv TSC-a.

Bilo je oprečnih informacija u prethodna dva dana, ali Stanojević je Asanu našao samo jednu zamerku.

"O Asanu ne mogu da kažem nijednu lošu reč! Bio je izuzetan profesionalac, odavno nisam upoznao takvog. Nije prijatno to što se desilo, ali razumem ljudske različitosti, drugačije kulture. On je imao mogućnost da o svemu priča sa nama, nije to uradio, mogao je i da obavesti klub u poslednjih 15 dana, da pošalje pismo upozorenja, ali ni to nije učinio. To je jedina zamerka koju imam za njega. Mogli smo da probamo da rešimo problem. Moramo da shvatimo da smo svi mi različiti, u Japanu šef stanice kad mu voz kasni dva minuta hoće da izvrši samoubistvo. Žao mi je, mnogo će nam nedostajati", naveo je trener crno-belih.

Istakao je da je sa Asanom tempirao formu za kraj meseca i finale Kupa protiv Crvene zvezde.

"Sa Asanom sam pričao na svakih četiri-pet dana, jer je imao problem sa tetivom, pa smo hteli da ga sačuvamo malo. Dogovarali smo se oko strategije za finale Kupa, da sad malo spustimo ritam, a kasnije da ga podignemo. Kao što rekoh, bio je izuzetan profesionalac, uvek pozitivan, nemam reči. Ali ničim nije nagovestio ovakav odlazak i to je svima veliki šok", rekao je Stanojević.

Za kraj je poručio da stvar ne doživljava lično i da Partizan ima dovoljan fond igrača da se izdigne iz teške situacije.

"Mene ništa lično ne pogađa, pogotovo kada su u pitanju stranci koji su tu kratko. Nemam problem sa tim, nisam ljut na Asana što je otišao. Možda bi me pogodilo da je to uradio igrač kojeg dugo poznajem, koji je ponikao iz naše škole, pa da napravi tako nešto. Što se tiče načina igre, naravno da će sve ovo uticati, jer je Takuma imao veliki uticaj na nju. Imali smo s njim izuzetnu agresivnost u prvoj liniji odbrane, transformaciju, dosta smo sada izgubili. Probaćemo kroz treninge da korigujemo neke stvari. Ovo je sve samo početni šok, mi smo Partizan koji ima veliki broj fudbalera i verujem da ćemo uz našu snagu uspeti da sve prebrodimo", zaključio je Stanojević čiji tim u sredu dočekuje TSC.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke