Stanojević želi Đakovca, ali ne može previše da čeka, ima još opcija, a biće i odlazaka!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.06.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana po povratku u Beograd skraćuje spisak igrača.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odradili su prvu fazu letnjih priprema u slovenačkim Termama Čatež, gde su odigrali i prvu pripremnu utakmicu u kojoj su poraženi od Brava sa 2:1.

Sada sledi skraćivanje spiska igrača sa 36 na oko 24, a trener Aleksandar Stanojević je u razgovoru sa novinarima izrazio zadovoljstvo onim što je video u dosadašnjem toku priprema.

''Imam jasniju sliku u vezi sa nekim igračima, kao i u kakvom smo stanju trenutno i veoma sam zadovoljan onim što sam video. Idemo korak po korak, u ovom periodu je najbitniji intenzitet, da se upoznamo, da igrači dobiju prve zahteve, koje su dobro prihvatili. Nije to, naravno, još ono što želimo, daleko smo od toga, ali idemo korak po korak, to je najbitnije. 

Meni je najvažnije da igrači znaju šta ja hoću i da to prihvate. Još se nismo 'našli' 100 posto, ali imamo vremena. Nedostaje mi još 7-10 dana priprema, ali dobro, nema kukanja, idemo dalje', izjavio je on.

Ima igrača koji nosu opravdali očekivanja protiv Brava, pa će i to biti jedan od važnih faktora za izbor ''prekobrojnih''.

''Igrali su momci koje sam želeo da vidim, da imamo neku jasniju sliku. Bilo je dosta mladih momaka, neke ćemo poslati na pozajmice, neke vratiti u omladinsku selekciju, ali ćemo se preusmeriti na mlade snage u narednom periodu. Neki igrači su napredovali, neki nisu i žao mi je što nismo imali još jedan meč u Sloveniji da imamo još jasniju sliku, no, šta je, tu je. Polako, idemo korak po korak''.

Prvi utisci o pojačanjima?

''Sa njima ćemo, pre svega, dobiti na čvrstini i brzini. Mujakića znam iz Turske, Arijaga je zadnji vezni, reprezentativac je Hondurasa, koji takođe ima dobre fizičke predispozicije, a potpisali smo i Zubairua, mladog igrača sa dve godine iskustva u Srbiji. Verujem da će biti lepo osveženje za nas i da će opravdati očekivanja''.

Od juče mediji pišu i o mogućem dolasku Ifeta Đakovca iz TSC-a u Partizan. Stanojević je potvrdio interesovanje, ali...

''Nije dobro što takve stvari cure u javnost, remeti to poslovanje, Đakovac jeste profil igrača koji mi se dopada, ali daleko od toga da je realizacija transfera blizu ili završena, naprotiv. Sa druge strane, imamo još neke opcije, jer ne možemo da čekamo previše, 20. jula već imamo utakmicu. Ako se završi, biću zadovoljan, ako se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama. Bilo bi mi drago, ali ima još opcija''.

Kada su u pitanju odlasci koji se tek očekuju, Samed Baždar je blizu odlaska u Al Ain, očekuje se da tokom leta i Saldanja napusti crno-bele.

''Rekao sam ljudima u klubu da, što se mene tiče, može da ide svaki igrač za koga dobiju dobru ponudu, a i on sam bude zadovoljan. Mi jednostavno živimo od toga i moramo da se prilagođavamo. Naravno, biće to do nekog određenog datuma koji ćemo da ustanovimo i posle toga neće biti prodaje da ne bismo remetili kompoziciju tima. Takođe je bitno i da se pripremimo za te eventualne odlaske i već gledamo alternative i za Saldanju i Baždara, videćemo šta će biti. To klub rešava, ne bavim se tim stvarima, ali za svakoga ćemo naći zamenu, u svakom slučaju''.

Stanojević veruje da će njegov tim biti spreman za dvomeč sa kijevskim Dinamom na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, istakao je da pomno prati svaki potez Kijevljana i koja pojačanja dovode, a kakav Partizan može da se očekuje u sledećoj sezoni?

''Nadam se agresivan, disciplinovan, nešto što je moj stil fudbala, Da budemo produktivni, da pokušavamo, da budemo dinamični. Malo je vremena, igrači dolaze u hodu, ali moram da budem zadovoljan, jer mi se ispunjavaju želje koje sam tražio klubu. Moraćemo malo da budemo strpljivi prvih nekoliko kola, ali se nadam da ćemo brzo biti onakvi akvi svi priželjkujemo'', poručio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke