Stanojević: "Zvezda tim za LŠ, uplašio sam se da ne sudi Pavle Ilić!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.09.2024.
12:25
Izvor: Sportske.net

Mirno na konferenciji Partizana.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Sutra od 19 časova igra se "večiti derbi", 174. po redu, a na konferenciji za novinare su prisustvovali Aleksandar Stanojević i Aleksandar Jovanović, trener i kapiten Partizana. 

Trener crno-belih je rekao da očekuje dobru partiju svog tima. 

"Fokusirani smo maksimalno poslednjih nedelju dana. Probali smo određene varijante. Odlučićemo danas ko će igrati. Sve probleme koje smo imali, igrači su maksimalno fokusirani, dobro su izgledali ove nedelje. Ulazimo potpuno spremni", rekao je Stanojević. 

Pobeda bi mogla da Partizanu donese veliki preokret u sezoni. 

"Razmišljamo samo o toj utakmici. Činjenica je da dobar rezultat i pobeda okreće celu priču. Mislim da radimo dobro, najvažnije je kada izgubite utakmicu i u narednom periodu održite fokus, da imate kontrolu nad grupom. Tako funkcionišemo. Maksimalno se fokusirani, kao da se ništa nije desilo, to je bitno za mene kao trenera", rekao je Stanojević. 

Utakmice u Humskoj su uglavnom veliki problem za crveno-bele. 

"Igrali smo dosta utakmica na njihovom stadionu u ovom mom drugom mandatu. Uvek mislite da je ovakva ili onakva situacija, ali jednostavno ću biti koncentrisan. Igračima ću uputiti situacije koje mogu da ih čekaju. Pristupam kao i svakom do sada, nemam nikakvu posebnu drugačiju situaciju. Prošao sam već dosta, ne znate šta možete u datom trenutku očekivati od derbija", rekao je Stanojević.

Jasno je i Stanojeviću da ne može iznenaditi svog rivala.  

"Sve varijante koje smo radili, neće biti velikih iznenađenja. Ne možemo da iznenadimo, svi sve prate. Znate nam i igrački kadar. Stvar je opredeljenja nekih", rekao je Stanojević. 

"Imamo dve varijante, možda će biti Kalulu, možda će biti dva špica... Utakmica traje 90 minuta, treba imati plan za jednu i drugu situaciju... Ne možete sve da ispucate, odlučićemo kasnije", rekao je Stanojević. 

Crvena zvezda ima problema sa bekovima, Seol će igrati jednog, ali problem je drugi jer su povređeni Mimović i Rodić. 

"Mi u ovom trenutku moramo sebe da rešimo. Da mi donesemo nešto naše, a ovo drugo razmišljamo, ko će biti na desnom, ko će biti levo, ko će biti od bonusa... Dosta situacija i kombinacija mogu da se dese. Ne bismo se previše opterećivali tim stvarima", rekao je on. 

Stanojević je odgledao nekoliko puta utakmicu protiv Benfike. 

"Naravno da sam pratio utakmicu protiv Benfike, odgledao je više puta. Znate šta, kada igrate Ligu šampiona, to je drugi nivo. Drugačije su slabosti tamo, drugačije u domaćem prvenstvu. Naravno da znamo njihove mane i dobre strane. Liga šampiona je drugi nivo da bismo mogli da sudimo tek tako", rekao je on.

Da li će Partizanu biti prednost igranje na domaćem terenu imajući u vidu da neće biti najvatrenijih navijača? 

"Lakše nam je da igramo na domaćem terenu, nego na strani. Kad bi bili naši navijači u velikom broju, to bi nam značilo. Bez obzira na sve, prednost je domaći teren, osećate se komfornije", rekao je Stanojević. 

Crvena zvezda je daleko više uložila u igrački kadar ove sezone od Partizana. 

"Ne znam za te cifre, ali Zvezda je pravi tim za Ligu šampiona. To je njihova stvar, mogućnost, sposobnost. Derbi je posebna utakmica, i ranije se dešavalo da neko više ulaže, neko manje. Bitno je da imamo strategiju, da tako odmeravamo snage. Novac znači i pomaže, ali ako napravite pravu priču, možeš da budeš konkurentan", rekao je Stanojević. 

Da li je Partizan zadovoljan remijem?

"Kako možete da kažete da je remi pozitivan rezultat? Nikad ne može Partizan da bude zadovoljan, bez obzira na situaciju. Pozitivan rezultat je samo pobeda, nema dileme oko toga", rekao je Stanojević.

Ono što je interesantno jeste miran ton Aleksandra Stanojevića. 

"Sad smo malo mirniji. Potreban nam je mir, da se igrači stabilizuju, da dođu do onog što najbolje znaju da rade. Bez tenzije smo. Svi smo svesni svega", rekao je Stanojević. 

Sudiće Novak Simović. 

"Imali smo jedno negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca, ne znam šta da vam kažem... Kad imate ovakve situacije, nadam se da nije potrebno da pričamo o njima. Mislim na njega (Pavla Ilića), ali on dugo već nije sudio derbi, pa sam se zabrinuo. Imao sam i negativna i pozitivna iskustva, mislim da nema razloga sada da ne sudi dobro. Trenutno smo konkurentni, očekujem dobro suđenje", rekao je Stanojević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke