Statističari se potrudili - Simuliran žreb za EP, Srbija na Hrvatsku!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.09.2022.
09:32
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo bi bilo videti ove timove u grupi.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Plasmanom u diviziju "A" Lige nacija, reprezentacija Srbije je sebi otvorila vrata drugog šešira uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Naravno, ono što je primarno jeste Mundijal, ali nakon toga će misli biti uperene ka novim rivalima i novim izazovima. Srbija će imena tih protivnika saznati 9. oktobra kada u Frankfurtu bude žreb za Evropsko prvenstvo.

Srbija ne može da se sastane sa selekcijama Finske, Bosne i Hercegovine, Škotske, Francuske, Austrije, Češke, Engleske, Velsa i Izraela. Ipak, postoje mnoge "mine" koje bi se "orlovima" mogle naći na putu, a prema ekspmerimentu jedne stranice na Tviteru koja se bavi projekcijama, na uzorku od čak 1000 simulacija Srbija je dobila svoju grupu.

Naime, najveće šanse da se s nama nadigravaju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imaju Kazahstanci, tim iz četvrtog šešira. Oni su izvučeni u 13.7 odsto simulacija. Nakon njih, iz trećeg su izvučeni Jermeni sa 11.9 odsto, a potom Hrvati sa 11.5 odsto. Naše komšije dolaze iz prvog šešira i svakako da bi u ovoj grupi bili prvi favoriti za plasman na Evropsko prvenstvo, ali Srbija je sve jača.

Estoncima se daje 11.4 odsto šansi, dok bi idealan scenario bio ulazak San Marina koji je najčešće izvučeni tim iz šestog šešira sa 10.3 odsto. 

Dakle, grupe selekcije Srbije, prema projekciji od 1000 simulacija jeste sledeća:

1. Hrvatska
2. Srbija
3. Jermenija
4. Kazahstan
5. Estonija
6. San Marino



Ne zaboravite da nas iduće godine očekuje završnica Lige nacija. Već sada u AdmiralBet možete da prognozirate pobednika!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke