Statistika je kao bikini? Stanković zna recept za Partizan, brojke to pokazuju!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.02.2022.
21:32
Izvor: Sportske.net

Dobro mu ide protiv najvećeg rivala.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se za jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem toku sezone s obzirom na to da će u nedelju ugostiti ekipu Partizana.

Veliki meč predstoji ekipi Crvene zvezde, baš kao što je to i u slučaju Partizana. Derbi sam po sebi nosi posebnu težinu, ali ovog puta, bi mogao da ima krucijalnu ulogu u bici za titulu šampiona zemlje. Partizan u ovom trenutku ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Igraju odlično na taktičkom planu tokom čitave sezone i spremni su da preuzmu titulu od najvećeg rivala. Međutim, ako je suditi prema statistici, ona ovog puta ide u korist Crvene zvezde, tačnije Dejana Stankovića.

Od svog dolaska u klub 2020. godine, Dejan Stanković nijednom do sada nije izgubio ligaški susret protiv najvećeg rivala. U prva dva "večita derbija" Dejan Stanković, odnosno njegova ekipa, remizirala je sa Partizanom da bi prvu pobedu upisao 7. aprila prošle godine kada je jedini strelac na utakmici bio Mirko Ivanić posle nešto manje od jednog sata igre.

Naredni derbi završen je novim remijem što govori da Dejan Stanković u četiri odigrana meča protiv Partizana otkako je u ulozi trenera Crvene zvezde nema nijedan poraz. Usput je uspeo da trijumfuje prošle godine u finalu Kupa Srbije posle penala. Jedini neuspeh od najvećeg rivala doživeo je u polufinalu upravo Kupa Srbije 2020. godine.

"Statistika je kao bikini", kažu pojedini sportski radnici, "otkriva sve, ali ne pokazuje ništa". Ni u slučaju Dejana Stankovića ne mora nužno da znači da će njegov tim biti uspešniji od Partizana u predstojećem derbiju, ali dovoljna je da barem delić tereta koji meč sa arhineprijateljem postoji - otkloni i usmeri stratega crveno-belih da razmišlja o važnijim stvarima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke