Stefan Mitrović predstavljen: "Dekiju sam obećao dolazak posle utakmice, igraću za Srbiju!"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.07.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net

Treće pojačanje za srpskog šampiona, ujedno i najmlađe.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas Stefana Mitrovića koji je stigao iz niškog Radničkog.

U nedavnom kratkom razgovoru za "Sportske.net", Mitrović je naveo da će kroz nekoliko dana od tog momenta sve biti poznato. I zaista, tako i bi. Stefan je novi ofanzivac Crvene zvezde koja je za njegovu slobodu izdvojila 500.000 evra, cifra koja je pokrenula klauzulu u ugovoru.

Tokom današnjeg dana, Mitrović je predstavljen na stadionu "Rajko Mitić", a osmeh sa lica nije mogao da skloni.

"Prvi utisci su fenomenalni. Izuzetno sam srećan što sam potpisao za Zvezdu. Ostvario mi se san, veliki sam zvezdaš, kao i svi u mojoj porodici. Zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu i u Evropi. Imam velike ciljeve i ambicije i želim da ostavim dubok trag u Crvenoj zvezdi. Kada je Zvezda juče objavila da sam prešao, telefon mi je eksplodirao, nisam znao kome prvom da se javim. Nisam stigao svima ni da odgovorim na poruke, jer sam slavio s porodicom, ali planiram to da nadoknadim. Bilo je teško da ostanem miran ovih par dana, sve je bilo turbulentno, ali znamo sam još pre tri, četiri dana da dolazim. Hteo sam i u toj utakmici protiv večitog rivala da dam sve od sebe da pobedimo i zamalo smo uspeli u tome", počeo je Mitrović. 
 
Njega je posle utakmice prvog kola između Crvene zvezde i Radničkog pozdravio Dejan Stanković koji ga je upravo u tom momentu pozvao da obuče crveno-beli dres.
 
"Posle meča smo se pozdravili, pitao me je da li hoću u Zvezdu, odgovorio sam potvrdno i obećao da ću doći, pružili smo ruku jedan drugom i sada sam tu. On je najveće ime u srpskom fudbalu, imam veliko poštovanje prema njemu i srećan sam što je u meni video kvalitet i pokazao želju da me dovede". 
 
Konkurencija će biti paklena, ali Mitrović veruje u svoje kvalitete i zna da može da ponudi raznolikost.
 
"Mislim da mogu da se nametnem pre svega brzinom, ali i driblingom. Direktan sam igrač, napadam 1 na 1, uvek idem u dubinu i nastojim da ulazim u šanse. U Zvezdi je jaka konkurencija, ali to je normalno. Lično mogu da igram na oba krilа, ali i iza špica, pa ćemo videti gde trener misli da ću najviše biti u stanju da doprinesem". 
 
Od ranije poznaje Borjana i Erakovića, a omiljeni igrač mu je, kako kaže - Katai.
 
"Borjan mi je bio komšija u Kanadi, imam odličan odnos s njegovim bratom Nikolom s kojim sam zajedno igrao fudbal. Takođe i Eraković mi je jako dobar drug iz reprezentacije. Pre četiri godine igrali su Toronto i Čikago, pa sam iskoristio priliku i slikao se s Kataijem. Uvek sam pratio Zvezdu, on mi je bio omiljeni igrač tad i izuzetno sam bio srećan što smo se upoznali. Kad se setim, pre par godina sam u Kanadi sedeo u kafiću i gledao Zvezdu preko TV-a sa drugarima, a sada sam tu, i imaću priliku da igram za klub koji volim".
 
Otkrio je i simboliku broja 80, ko mu je idol, ali i za koju reprezentaciju želi da igra, s obzirom na to da poseduje pasoše Srbije i Kanade.
 
"Broj 80 je zbog majke, jer je rođena 1980. godine. Doduše ima veze i sa Ronaldinjom koji je nosio taj broj i siguran sam da ću uraditi velike stvari u Zvezdi noseći 80 na leđima. Ipak, idol mi je uvek bio Ronaldo. Kada je reč o reprezentaciji, meni je u fokusu Srbija i igraću za nju", zaključio je Mitrović.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke