Šteta! ''Orlići'' u finišu ostali bez polufinala EP i plasmana na SP!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2023.
16:53
Izvor: Sportske.net

Poljaci iz ''slobodnjaka'' do plasmana u polufinale.

FSS
FSS

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Izabranici Aleksandra Lukovića odigrali su danas uzbudljivu utakmicu protiv Poljske u četvrtfinalu, a kao pobednici su izašli Poljaci, i to golom u 89. minutu za konačnih 3:2 u njihovu korist.

Naši ''orlići'' su već na početku meča ušli u rezultatski minus, jer je defanzivac Poljske Jakub Kržižanovski u četvrtom minutu savladao golmana Džodića - 1:0 za Poljsku.

Taj gol je samo rasplamsao borbu na terenu, ređale su se šanse na obe strane, pokušavali su Ćuk, Popović, ali najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu propustio je Vukojević u 43. minutu. Dva minuta kasnije ni Cvetković ne koristi svoju priliku, pa je ostalo 1:0 za Poljake.

Ali, posle samo šest minuta igre u nastavku Srbija je zasluženo stigla do izjednačenja. Veljko Vukojević se iskupio za propušenu priliku iz finiša prvog poluvremena i jednu odbijenu loptu je uspeo da pošalje u mrežu za 1:1.

Samo deset minuta je ostao na snazi taj rezultat, a onda su Poljaci iznudii jedanaesterac koji je u gol pretvorio Mikolajevski - 2:1.

Usledio je novi pritisak Srbije, nove šanse našeg tima, a inicijativa se isplatila u 70. minutu kada je Andrej Subotić na asistenciju Nikše Delibašića pogodio za 2:2.

I kada je izgledalo da je Srbija bliža preokretu, Poljaci su u 89. minutu došli do pobedonosnog gola. Filip Rejčik je bio strelac, iz slobodnog udarca je pogodio gornji desni ugao za konačnih 3:2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke