Šteta što utakmicu sezone niko nije gledao - Pazarci nisu imali kontra-čin, Partizanu velika tri boda!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.11.2023.
16:52
Izvor: Sportske.net

Sjajna utakmica u Novom Pazaru i novi trijumf Partizana

Srdjan Stevanović/Starsport
Srdjan Stevanović/Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Novi Pazar na gostovanju sa 0:1 (0:1) u okviru 14. kola Super lige Srbije.

Vrlo dinamična utakmica pred praznim tribinama u Novom Pazaru budući da je klub sankcionisan zbog ranijih poteza navijača. Šteta, jer je ovakva utakmica zaslužila da bude upotpunjena uvek eklaktičnom atmosferom na Gradskom stadionu. Pritom, ne može se reći da je termin ponedeljkom u 15.00 sati najadekvatniji za meč koji je okarekterisan derbijem runde i koji je taj epitet potpuno opravdao.

Partizan je na savršen način iskoristio činjenicu da domaćin uz sebe nema podršku sa tribina, pa je već nakon nepuna dva minuta igre aktuelni lider Super lige Srbije došao do vođstva. Bila je to duga lopta Aleksandra Filipovića koju je loše procenio njegov suparnik na istoj strani Rafael Floro. Ta lopta je preskočila Portugalca i stigla do Ksandera Severine koji se u trku namestio na desnu nogu i punim delom stopala prelepo pogodio mrežu nemoćnog Nikole Mirkovića.

Novi Pazar je dolazio u dobre situacije da ugrozi gol Aleksandra Jovanovića. Pokušavali su izabranici Siniše Dobrašinovića uglavnom van kaznenog prostora, ali nisu bili dovoljno konkretni kako bi čuvar mreže Partizana kapitulirao. S druge strane, Partizan je imao dve izuzetne prilike preko Kanutea, kada je Mirković refleksno reagovao i sprečio drugi pogodak, a zatim je u nastavku akcije miran na gol-liniji bio Abdulaje Sise.

Dve dobre situacije u prvih 45 minuta imao je i Mateus Saldanja, od kojih se posebno ističe druga kada se nadovezao na neuspeli pokušaj glavom Gajasa Zahida, ali je i on bio neprecizan.

Bilo je vidljivo da postoje određene rupe u odbrani Partizana, posebno se to osetilo kada je Novi Pazar pritisnuo u samom finišu prvog dela igre, pa je na pauzi Dobrašinović rešio da načini ofanzivnu promenu u vidu Marka Šćepovića.

Pritisnuo je domaćin na startu nastavka i samo zahvaljujući Jovanoviću, Partizan nije primio gol u 50. minutu. Odličnu loptu na desetak metara dobio je Ergelaš, uz manje poteškoće ju je ukrotio i tukao, ali direktno u golmana beogradskog tima.

Tempo utakmice nije opadao ni za dlaku, prilike su se ređale i to kolosalne. Posle dobre situacije koju je imao Gajas Zahid pri isteku prvog časa igre, Novi Pazar je uzvratio preko Sejdube Sume čiju je stopostotnu situaciju osujetio Svetozar Marković briljantnim uklizavanjem.

Neverovatni promašaji za Novi Pazar su se nastavili i u 71. minutu prvo Šćepović kojem udarac brani Jovanović, a potom i Sise promašuju nešto što bi verovatno u većini slučajeva realizovali. Sada, mreža Partizana kao da je bila začarana.

Dosta trčanja, taktičkih nadmudrivanja, lepih poteza i na kraju samo jedan gol i to na otvaranju duela. A moglo ih je biti barem još tri-četiri. Sve u svemu, verovatno najbolja utakmica dosadašnjeg toka sezone.

 Partizan je stigao do 12. vezane pobede u šampionatu i sigurni su lideri Super lige Srbije, dok je Novi Pazar sedmoplasirani. Ali, sa ovakvom igrom, ne moraju da brinu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke