Stevanović: "Čukarički odavno nije imao atraktivnijeg rivala"

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.08.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Težak potencijalni rival za Čuku...

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Miladin Stevanović rekao je danas, pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, da je Tvente najatraktivniji rival koji je tim sa Banovog brda do sada imao u Evropi i dodao da će se njegova ekipa boriti za sebe, klub i srpski fudbal.

"Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, iz koje lige dolazi Tvente. Pratim sve jače fudbalske šampionate, često sam gledao i holandski. Tvente je u tako kvalitetnoj ligi završio kao četvrti, tik iza Fejenorda, a znamo kako je ekipa iz Roterdama igrala prošle sezone sa Partizanom", rekao je Stevanović za klupski sajt.

"Tokom priprema Tvente je pobedio ekipe kao što su Šalke i Bolonju. Imaju sjajne pojedince, znamo šta nas čeka", dodao je desni bek Brdjana.

Fudbaleri Čukaričkog će u četvrtak na stadionu Partizana dočekati Tvente, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Ima i Čukarički svoje kvalitete. Najbitnije je da verujemo u ono što radimo, da verujemo da možemo da se nosimo i sa ekipama koje dolaze iz holandskog šampionata", rekao je Stevanović.

Ako prodje Tvente, ekipa sa Banovog brda će u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija igrati protiv Fjorentine.

"Tvente je sigurno najatraktivniji duel koji je Čukarički do sada imao u Evropi, a ako uspemo da načinimo iznenadjenje, najbolja moguća nagrada za sve nas bio bi dvomeč protiv Fiorentine", rekao je Stevanović.

Stevanović je naveo da očekuje podršku sa tribina, iako Čukarički neće igrati na svom, već na stadionu Partizana.

"Neka bude kao i protiv Hamarbija, mada je Tvente kao što sam kazao atraktivniji, sigurno je da će ljubitelji fudbala imati šta da vide. Nadamo se da će nas podržati, a mi ćemo se boriti za sebe, klub i srpski fudbal. Želimo da odigramo dobro i da što dalje ostanemo u Evropi", rekao je Stevanović.

"Biće ovo prilika za iskorak kluba, pred svaku sezonu cilj je da pomerimo granicu više. Eventualni prolaz u plej-of i potencijalni mečevi sa Fjorentinom bili bi sjajna stvar za sve nas. Uglavnom, o motivaciji je suvišno pričati", zaključio je on.

Utakmica Čukaričkog i Tventea na programu je u četvrtak od 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke