Stevanović izabrao idealni tim Superlige, nema mesta za Mirka Ivanića!

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.06.2021.
18:38
Izvor: Beta

Najbolji vezni red u ligi ima - Čukarički?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Miladin Stevanović rekao je danas da će njegov tim i u narednoj sezoni Super lige Srbije imati velike ambicije i dodao da veruje da će liga biti kvalitetnija nego prošle godine.

"Iskreno, previše ekipa je bilo u Super ligi. Sada je skraćeno na 16 timova, dodatno smanjenje bi po mom mišljenju bilo još bolje. Lično, nisam neki ljubitelj plej-ofa, ali svakako će biti kvalitetnije", rekao je Stevanović za klupski sajt.

"Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnje rezultate, možda ih i nadmašiti. To je ono čime bismo bili zadovoljni, eto možda i da osvojimo više bodova nego što je to bio slučaj prethodne rekordne sezone", dodao je on.

Kako je rekao, teško da će neko moći da ugrozi Crvenu zvezdu i Partizan.

"Dakle, Vojvodina i TSC su nam najveći konkurenti pre svih za plasman u Evropu, svakako još Spartak i Radnički Niš", rekao je Stevanović.

On je kazao da je Čukarički prošle sezone nesrećno ispao u Kupu Srbije, "prilično rano".

"Borićemo se za taj trofej, realno je daleko teže da to učinimo kroz prvenstvo. Pre dve godine smo bili vrlo, vrlo blizu plasmana u finale, jednostavno tada nismo imali sreće", rekao je on.

Na pitanje ko je najbolji desni bek u Super ligi, Stevanović isprva nije mogao da da precizan odgovor.

"Ima kvalitetnih igrača. Milan Gajić iz Crvene zvezde, koji mi je bio saigrač u reprezentaciji na Novom Zelandu, Marko Petković iz TSC-a, Miljković i Živković iz Partizana...", rekao je on.

Potom se desni bek Čukaričkog opredelio za najboljih 11 u prošloj sezoni, uz napomenu da je morao da bira formaciju sa dva defanzivna vezna igrača, zbog kolega iz Čukaričkog.

"Golman Đorđe Petrović, desni bek Marko Petković, levi Milan Rodić, štoperi Svetozar Marković i Stefan Šapić, dva defanzivna vezna Srđan Mijailović i Marko Docić, ofanzivni vezni Asmir Kajević, krila Nemanja Jović i Aleksandar Katai i u špicu Dijego Falćineli. Dakle, smatram da Čukarički ima najbolji vezni red u Super ligi", rekao je Stevanović.

Stevanović se još jednom osvrnuo na prvog rivala u Evropi, ekipu azerbejdžanskog Sumgaita, istakavši da nema dilemu da se u Azerbejdžanu igra odličan fudbal.

"Jednom prilikom sam igrao u dresu Partizana protiv Nefčija... Nezgodne su ekipe, sa brzim, hitrim igračima, neće to biti lagane utakmice. Mogli smo i bolje da prodjemo u žrebu, ali i lošije. Na nama je da idemo na pobedu, uz dozu opreza, ali i vere u svoje mogućnosti. Mnogo je bitna prva utakmica na Banovom brdu, možemo sebi prilično da olakšamo situaciju pred revanš", naveo je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 30.06.2021
17:53

Навијачки је састављао чим нема места за најбољег играча супер лиге.