Stevanović: ''Može i 1:0 u 90. minutu, samo da prođemo dalje''

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.07.2021.
19:01
Izvor: Beta

S obzirom na rezultat prve utakmice, biće dovoljan i jedan gol u revanšu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Miladin Stevanović rekao je da je u prvom meču protiv Sumgaita igra bila dobra ali da je falila realizacija.

"Dominirali smo u prvoj utakmici, ali nismo stekli prednost i to je činjenica pred odlazak na revanš. Sve je bilo kako treba, osim realizacije, nedostajali su gol ili dva u mreži rivala. Smatram da smo zaslužili da trijumfujemo, ali verujemo da će nam se sve vratiti u utakmici u Azerbejdžanu", rekao je Stevanović.

"Slabija realizacija je bila faktor koji je uticao na krajnji rezultat. Nedostajala nam je mirnoća u završnici, malo više želje i odlučnosti u prekidima. Sada je i naš rival u igri, ima pravo na nadu posle 0:0 u Beogradu, ali opet smatram da smo kvalitetniji tim i da ćemo mi biti ti koji će se radovati plasmanu u treće kolo kvalifikacija", dodao je on, a preneo klupski sajt.

Aduti domaćina će svakako biti teren i podrška publike na stadionu u Sumgaitu, verovatno i vremenski uslovi na koje su Azerbejdžanci navikli.

"Došli su u Beograd po takav rezultat i uspeli su. Ali, mislim da će im sada biti teže, da će i pred njima biti pritisak. Nama ništa ne sme da predstavlja problem, ni klimatski uslovi, ni gostujući teren, ne sme da bude bilo kakvih izgovora. Bez ikakve želje da potcenim rivala, smatram da smo kvalitetniji", izjavio je Stevanović.

Čukarički je diktirao ritam u prvom meču, ali se nije "zaletao". Stevanović očekuje sličnu utakmicu i u 3.000 kilometara udaljenom Azerbejdžanu.

"Svakako da ćemo biti strpljivi, ali u svaki duel moramo da uđemo jako, sa ogromnom željom. Jedan gol može mnogo da nam donese ili oduzme. Očekujem vrlo tvrd meč, ne bih imao ništa protiv ni da pobedimo sa 1:0 u 90. minutu. Uglavnom, cilj je plasman u narednu rundu, može i posle produžetaka, može i na penale", istakao je Stevanović.

Pružio je Stevanović podršku i svim ostalim srpskim timovima u Evropi, Crvenoj zvezdi, Partizanu i Vojvodini.

"Jedino je Zvezda u deficitu posle prve utakmice, ali verujem da može da eliminiše Kairat na domaćem terenu. Partizan i Vojvodina su već načinili prvi korak ka trećoj rundi i zaista bi bilo lepo dva sva naša četiri kluba što dalje doguraju. Treba da podržavamo jedni druge, svaka pobeda u Evropi može da nas približi toliko željenoj 15. poziciji", rekao je Stevanović.

Čukarički će u četvrtak od 20.00 odigrati revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija protiv Sumgaita.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke