Stevanović objavio spisak ''Orlića'', mogu li ovi igrači da iznenade Francuze?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
19:38
Izvor: Sportske.net

Finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

EPA/VIRGINIE LEFOUR
EPA/VIRGINIE LEFOUR

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije je od dolaska Gorana Stevanovića na mesto selektora uspela da podigne nivo igre i upiše dve vezane pobede protiv Severne Makedonije i Jermenije, ali s obzirom da je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo vrlo loše počela, plasman na EP je i dalje u domenu teorije.

Prave mogućnosti Stevanovićevih izabranika videće se u naredna dva meča, 2. juna protiv Francuske u gostima i pet dana kasnije na gostovanju Farskim Ostrvima. To će biti i poslednje dve utakmice našeg tima u ovim kvalifikacijama. Prvo mesto je i teoretski nedostižno, jer nam Francuzi beže osam bodova, ali veliki je znak pitanja može li selekcija Ukrajine i na koji način da nastavi takmičenje zbog rata u njihovoj zemlji.

Ukrajinci su trenutno drugoplasirani sa dva boda više, ali i dva meča manje od reprezentacije Srbije.

Bilo kako bilo, selektor Stevanović je juče objavio spisak igrača na koje računa za mečeve sa Francuzima i Faranima, a na njemu se nalaze:

golmani Miloš Gordić (Crvena zvezda), Novak Mićović (Čukarički), Aleksa Milojević (Mladost GAT),

odbrana Viktor Rogan (Čukarički), Marko Bjeković (Vojvodina), Ilija Milićević (Metalac), Vasilije Bakić (Kolubara), Dimitrije Kamenović (Lacio), Uroš Drezgić (Čukarički), Damjan Daničić (Dinamo, Zagreb), Filip Antonijević (Metalac),

srednji red Jovan Lukić (Čukarički), Aleksa Đurasović (Spartak), Lazar Pavlović (Partizan), Marko Ivezić (Voždovac), Nikola Terzić (Partizan), Edin Ajdinović (Voždovac), Stefan Mitrović (Radnički, Niš), Kristijan Belić (Čukarički), Miloš Pantović (Voždovac), Petar Stanić (Crvena zvezda), Aleksandar Ćirković (Voždovac), Luka Bijelović (Spartak),

napad Andrej Ilić (RFS, Letonija), Uroš Milovanović (Radnik), Luka Cvetičanin (Kadiz).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke