Stevanović prezadovoljan: "Protiv Partizana smo bili kao švajcarski sat"

Autor: Filip Rodic
nedelja 21.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Dobri utisci uprkos porazu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Napredak je kao formalni domaćin u Humskoj ipak poražen 1:0 u samom finišu meča, golom Mateuša Saldanje.

Povratnik na klupu Kruševljana Goran Stevanović vrlo je zadovoljan prikazanim na otvaranju sezone.

"Kao što na sve u životu gledam pozitivno, tako je isto i za utakmicu protiv Partizana. Još uvek ne znamo gde smo, počinje prvenstvo, prvo kolo, dosta novajlija, neizvesnost oko pravila takmičenja. Kad vratim film unazad, utakmica je bila zanimljiva, nije bila dosadna, uprkos nekim komentarima. Pobrali smo simpatije - to mi je najbitnije i pokazuje da smo uradili dobar posao. Pokazali smo da imamo budućnost, poraz nije, ako je bez stvorene šanse, ali isto tako ni pobeda ako nema nekih kritika. Video sam pozitivne stvari, nije lako pričati ako ste poraženi na onakav način, ali to nosi ova igra", jasan je Stevanović za "Sportski žurnal".

Svesni slabijeg kvaliteta od Partizana, morali su mahom da se brane.

"To je muka svih velikih ekipa. Protiv njih, svi igraju zatvorenije. Pored toga, imali smo dobru tranziciju, otvarali smo kontre. Ponekad ne želiš da se braniš, jednostavno, rival te natera na to. Partizan ima izuzetan individualni kvalitet. Pripremali smo utakmicu na ovaj način još od trenutka kad smo saznali ko nam je protivnik u prvom kolu. Delovali smo kao švajcarski sat, ali nismo bili inferiorni u napadu. To raduje sve one koji vole Napredak", kaže "Plavi" Stevanović.

Crveni karton je prilično omeo Napredak da nastavi sa dobrom igrom u napadu.

"Presudan momenat utakmice! Došao je u momentu kad smo bili opasniji, Partizan je čak više počeo da razmišlja o defanzivi. Taj crveni karton nas je pomerio još pet metara prema našem golu, stajali smo na ivici šesnaesterca. Kad je tako, onda je to baš opasno, pogotovo protiv ekipa kao što su crno-beli. Imaju fudbalere sposobne u igri jedan na jedan,  koji znaju da igraju leđima od gola i ubacuju se iz drugog plana. Nismo to uradili svojoj voljom, bili smo saterani u mali prostor", naveo je Stevanović.

Protiv kluba u kom je stekao igračko ime nema pardona.

"Nije mi prvi put. Svi znaju koji klub volim, ali kad je teren u pitanju, tu nema pardona i priče o tome. Videli ste i sami, minut nam je falio da uzmemo bod. Volim Partizan, to svi znaju, ne treba da trošim reči o tome, međutim, ovo je profesionalizam i tu nema sentimentalnosti", istakao je Stevanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke