Stigla potvrda iz komšiluka, Srbija i Albanija zajedno žele EP za mlade!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.05.2024.
15:26
Izvor: Sportske.net

Dva saveza podnela zajedničku kandidaturu za domaćinstvo

Povezane vesti

Fudbalski savez Albanije objavio je informaciju da je podneo zahtev za domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine 2027. godine.

Ono što je posebno interesantno jeste da je to učinio zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Nakon uspešne organizacije finala Lige konferencija u Tirani 2022. godine, kao i dobijenog domaćinstva za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina 2025, FS Albanije želi da organizuje još jedan veliki događaj.

Kako Albanija nema uslove da samostalno organizuje prvenstvo, to bi učinila zajedno sa Srbijom. U pitanju je veoma ambiciozan projekat koji bi stavio Albaniju u centar fudbalskih dešavanja u Evropi", stoji u saopštenju koje je objavio FS Albanije.

Iz Fudbalskog saveza Srbije još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o tome, ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovakvu mogućnost nedavno najavio prilikom početka radova na Nacionalnom stadionu.

"Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje", kazao je tom prilikom predsednik Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke