Stigli novi odgovori - Koliko je Zvezda zaradila u 2018. i šta je sa istragom u Francuskoj?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.12.2018.
19:18
Izvor: Sportske.net, prva tv

Zvezdina zarada još viša u odnosu na ono što se ovih dana pisalo u medijima?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je danas u intervjuu za TV Prva i tom prilikom se osvrnuo na istorijski uspeh koji je srpski šampion ostvario u godini na izmaku.

''Kada vodite ovakav sistem, ovakvu ozbiljnu instituciju kakva je Crvena zvezda, nemate vremena da uživate niti u slavi, niti da spavate na lovorikama. Naša obaveza da Zvezda svakog dana bude bolja, jača i moćnija nego što je bila juče.

Nemam taj osećaj moći, želim da budem skroman, sa 'kamenčićima u obe cipele'. Znamo da je ovo Srbija, da se uspeh ne prašta. Želim da minimiziram moj udeo u uspehu, sva slava ide igračima, mi svi treba da budemo logistika'', konstatovao je Terzić.

Potom se pohvalio i velikom zaradom u 2018. koja čak premašuje i procene koje su se nedavno pojavile u medijima.

''Crvena zvezda je zaradila u ovoj godini preko 50 miliona evra, a ono što me posebno raduje to je što preko 90 posto prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Izvozno smo orijentisani.

Poslujemo potpuno legalno, samo preko računa, na krajnje transparentan način. U budžet Republike Srbije smo uplatili 6.7 miliona evra u ovoj godini. Dug je drastično smanjen, kreće se oko 12 miliona evra, ali taj dug ne opterećuje poslovanje kluba. UEFA monitoring češlja papire i uspešno prolazimo njihove kontrole.

Zvezda je danas uspešna kompanija, uz veliko razumevanje državnog rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučića. On nikad ne bi dozvolio da se Zvezda finansira parama državnih obveznika. Hvala mu što nam je davao podršku i što je njegova senka lebdela nad Zvezdom'', istakao je Terzić.

Sve bi za Zvezdu bilo gotovo idealno u ovoj godini da se jesenas nisu pojavile sumnje u regularnost meča PSŽ - Zvezda (6-1) koje je objavio ''L'Ekip'', a koje su stigle i do francuskog Tužilaštva.

Terzić otkriva dokle se stiglo u celoj priči.

''Kad je prva informacija došla do nas, delovalo je kao neka šala, nestvarno, posle se pretvorilo u šok. Ne možemo da tužimo ''L'Ekip'' kad je 'L'Ekip'' stvarno napisao informacije koje je dobio iz Tužilaštva. Moramo da saznamo ko je taj koji je javio francuskom Tužilaštvu lažnu informaciju. Onda se pojavilo da je to uradio neki autonomni organ unutar UEFA na osnovu nekog kredibilnog izvora koji im je to dojavio.

Sada to tapka u mestu, a svima nama je želja da se što pre dođe do istine, da se skine ta mrlja sa Zvezde. Imamo u glavi nešto sklopljeno. Ja mislim da je Zvezda ovde kolateralna šteta, a da je meta na drugoj adresi'', istakao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak