Stiglo objašnjenje, evo zbog čega VAR nije radio na Marakani! Partizanu nova kazna?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.04.2022.
08:23
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Postavlja se i pitanje organizacije Večitog derbija.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Nakon poslednjeg kola regularnog dela Super lige Srbije, podigla se velika bura zbog odluke Novaka Simovića da ne isključi igrača Čukaričkog na meču sa Partizanom.

Posle tog susreta, treneri oba tima Saša Ilić i Aleksandar Stanojević istakli su da su "crno-beli" bili oštećeni. Usledilo je potom i saopštenje iz Humske u kojem su napali sudiju Simovića.

U istom kolu, na susretu između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca nije radila VAR tehnologije, a u razgovoru za Telegraf direktor Super lige Aleksandar Pivić pojasnio je i detalje.

"Istina je, nije radila komunikacija na tom meču između sudija na terenu i u VAR sobi, to je nešto što se dešava, što, ne mogu da kažem da je normalna situacija, ali ipak se dešava, ipak je to tehnika, radi se na tome da se problemi otklone i nadam se da će se što manje dešavati u budućnosti. To se dešavalo i u prvom delu sezone, samo tada nije bilo tolike tenzije i pritiska. Od 180-190 utakmica, imali smo problem na šest ili sedam utakmica, stvarno je zanemarljiv procenat, nego je problem što se desilo na utakmicama Zvezde i Partizana, pa se digla velika pompa i prašina", smatra Pivić.

"Nije to tehnička greška, to su aparati, to je u ingerenciji FSS-a, pa ne mogu da pričam o tome, a i ne znam kako ta tehnika funkcioniše. Ali, to je tehnika i mogući su kvarovi. Bilo je u prvom kolu proleća na utakmici Radnički Kragujevac - Proleter, bilo je na Partizan - TSC i na Zvezda - Radnički Kragujevac", istiće on.

Pivić je objasnio i da li će Ilić i Stanojević biti kažnjeni zbog komentarisanja suđenja.

"To funkcioniše tako da ja kao direktor takmičenja čekam izveštaj i prijave Disciplinske komisije FSS, oni prate sve te izjave vezane za komentarisanje suđenja, kada dobijem od njih prijavu, onda podnosim to Disciplinskoj komisiji FSS. Ne znam kakva kazna može da bude, nije ni na meni, ni na Sudijskoj komisiji, to je na Disciplinskoj komisiji FSS", istakao je on, a potom kazao da u trenutku razgovora nije još uvek video saopštenje Partizana.

"Nisam uspeo još da vidim, pročitaću", a kada je dobio objašnjenje, istakao je da će Partizanu najverovatnije uslediti prijava.

"Onda će verovatno biti prijava, nema šta, još iskreno nisam video saopštenje".


Kako će teći organizacija predstojećeg 167. Večitog derbija?

"Što se tiče derbija, verujem da će sve da funkcioniše kako treba, imaćemo sastanke da se ne dešava to što se dešavalo ranije i mislim da neće biti nikakvih problema. Tenzije je dovoljno napravljeno, nadam se da će svi biti svesni da je taj derbi svetkovina srpskog fudbala i da ga ne treba upropastiti na bilo koji način. Nadam se da će sve proći kako treba, obično kada bude ovoliko tenzije, to prođe kako treba. Biće preduzete sve mere da ne bude nikakvih tehničkih problema na toj utakmici, imaćemo rezervni aparat ukoliko dođe do kvara na jednom", uverava Pivić.


Problema sa VAR tehnologijom ne bi trebalo da bude u Ligi šampiona gde će se u drugoj utakmici četvrtfinala u Madridu sastati Atletiko i Mančester siti. Posle poraza u Mančesteru, "jorgandžije" će morati da napadnu, što će dati dosta prostora Sitiju da preti iz brzih kontri.

Pobeda "građana" i dva gola u drugom poluvremenu čini se kao primamljiv izbor, a admiralbet.rs je za vas spremio bogatu ponudu kada je u pitanju ovaj, ali i ostali susreti u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke