Stiglo objašnjenje, ovo je razlog rastanka Vojvodine i Lalatovića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.05.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net, Danas

Prvi čovek kluba otkrio gde je zapelo.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nenad Lalatović privodi kraju svoju misiju u Vojvodini, koja će ostati upamćena po osvajanju Kupa prošle godine, uz dva uzastopna plasmana na evropsku scenu posle dvogodišnjeg odsustva iz Evrope.

Međutim, ovog proleća postalo je jasno da Lalatović više nije na istim ''talasnim dužinama'' sa delom klupskog rukovodstva i rastanak je bio sve izvesniji. Da do nastavka saradnje ovbog leta neće doći, pre par dana je i zvanično potvrđeno, a sada je prvi čovek kluba Dragan Samadžić u izjavi za ''Danas'' otkrio i u čemu je bio najveći problem i zašto se Vojvodina tako lako odriče trenera sa kojim je imala dosta uspeha u prethodne dve sezone.

''Pozvali smo ga pre dve godine, jer smo hteli rezultate, on je taj posao sjajno odradio. Naravno, zajedno sa igračima, svojim saradnicima i klubom koji mu je stvorio potrebne uslove i uložio mnogo para u to. Hvala njemu i ekipi na Kup trofeju, trećem mestu i fantastičnoj igri, ali nemamo više dovoljno novca da to finansiramo, a ne postoji nijedna ponuda za naše igrače. Zato smo odbili njegov predlog za produženje ugovora najiskusnijim prvotimcima, klupska politika u naredne dve godine biće promocija momaka iz naše škole, njihovo stavljanje u evropski 'izlog' i punjenje kase transferima. Sadašnji put je duplo skuplji od ovog kojim smo krenuli'', istakao je Samardžić.

S tim u vezi, izneo je i začuđujući podatak da je Vojvodina zbog nastupa u Evropi ušla u dodatni minus od 320.000 evra, pa se postavlja pitanje kakve će ambicije tim iz Novog Sada imati u kvalifikacijama za Ligu konferencija u novoj sezoni.

Na tu temu će svakako govoriti i Lalatovićev naslednik, a sinoć se pojavila informacija da bi to mogao da bude i Miroslav Tanjga. Ipak, bez obzira na sve, Lalatoviću vrata Vojvodine nisu zatvorena.

''Osetio se 'zamor materijala' kod njega, borio se na svim frontovima, pa i tamo gde nije smeo, jer je to zadiralo u politiku kluba, a pri tom je od prvog dana imao apsolutnu autonomiju u svom radu. Sa nama je osvojio prvi trofej, bićemo srećni ako ih uzme još 10. Život je čudo, možda nam se opet ukrste putevi'', zaključio je Samardžić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke