Stiglo objašnjenje za kombinovani tim: "Imamo mnogo važniju utakmicu u utorak"

Autor: Mladen Heleta
subota 14.10.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Selektorov eksperiment nije večeras uspeo.

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras od Mađarske u Budimpešti sa 2:1 i mnogo su otežali svoj put na Evropsko prvenstvo iz grupe G.

Selektor Dragan Stojković nas je sve iznenadio odlukom da kapiten Dušan Tadić i Filip Kostić ostanu na klupi, kao i promenom formacije koju igramo godinama unazad.

Stojković je nakon meča u Budimpešti objasnio svoje poteze:

"Imamo dve utakmice u tri dana. Iz taktičkih razloga želeo sam da ga sačuvam. Imamo mnogo važniju utakmicu u utorak, nego što je ova bila, uz sav respekt protivniku. Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u poslednjoj liniiji, a sa petoricom u veznom redu, sa MItrovićem gore. Nije to toliko loše izgledalo, osim ovih grešaka koje smo napravili. U drugom poluvremenu smo se vratili, pojačali napad do maksimuma. Imate dane kada lopta neće u gol. Kako? Zašto? Nemam pojma. Proslavili smo njihovog golmana. On je odličan golman, ali možda bi mogao da uplati loto koliko je imao sreće. Srbija je izgledala dobro, pripreme smo odradili u maksimumu, tako da nemam šta da zamerim igračima. Po nekim parametrima i statistikama, bićete prevareni. Jer po njima smo videli dominantnu Srbiju, a slavila je Mađarska. Previše šansi smo propustili", rekao je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke