Stižu nagrade "večitima" za grupnu fazu, ali i još po nešto

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.08.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Skoro 10 miliona evra stiže u Beograd.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan su plasmanom u grupnu fazu evropskih takmičenja osim sportskog ostvarili i finansijski cilj, koji će se meriti milionima evra uplaćenih od strane UEFA na njihov račun.

Crveno-beli su se drugi put uzastopno domogli grupne faze Lige Evrope, na ime čega im sleduje 3.630.000 evra, dok je dodatni bonus na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta oko 1.700.000 evra.

To znači da će Zvezda inkasirati oko 5.350.000 evra za plasman u grupnu fazu, što je za četvrtinu manje nego da su izborili plasman u Ligu šampiona, ali nagradi se u zube ne gleda.

Nešto lošije, ali daleko od zanemariljivog, prošao je i Partizan, koji će po prvi put u istoriji oprobati u grupnoj fazi Lige konferencija.

Crno-beli su za sam plasman u grupnu fazu zaradili 2.940.000 evra za ulazak u grupnu fazu, ali i dodatni bonus na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta, gde crno beli mogu da računaju na još oko 1.000.000 evra, što znači da su "vajdili" nepuni 4.000.000 evra za evropku jesen.

Plasmanom Partizana u Ligu konferencija Srbiji se povećavaju šanse da do kraja sezone završi iznad 15. mesta na tabeli nacionalnog koeficijenta, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedno u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezonama koje dolaze.

O tome smo više pisali u tekstu koji možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke