Stižu snimci i fotografije iz Breše, šta o skandalu pišu italijanski mediji? Baloteli i Nemanja Nikolić oči u oči...

Autor: Darko Mitrović
subota 12.10.2019.
18:05
Izvor: Sportske.net

Sve je počelo od Lalatovićevog isključenja, nastavljeno albanskim provokacijama...

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Vest koja je ovog popodneva snažno odjeknula i u Srbiji i u Italiji, jeste prekid prijateljske utakmice između Breše i Vojvodine početkom drugog poluvremena, pri rezultatu 2:1 za domaćina.

U priloženpj vesti su prve konkretnije informacije o tome šta se zapravo dogodilo, a odmah zatim pojavile su se i fotografije i snimci sa lica mesta.

Portal 021.rs je na svom YouTube kanalu objavio snimke kada fudbaleri Vojvodine napuštaju teren posle isključenja svog trenera Nenada Lalatovića, kao i detalje s početka drugog poluvremena kada je došlo do provokacija od strane nekolicine albanskih navijača sa zastavama Albanije, što je izazvalo upad na teren nekoliko navijača Vojvodine.


Ipak, u tamošnjim medijima se ističe i da je Baloteli bio jedan od onih koji su smirivali situaciju u prvom poluvremenu posle Lalatovićevog isključenja, ali je početkom drugog poluvremena očigledno i njemu 'pukao film', pa posle njegovog odbijanja da nastavi meč, sudija je označio kraj meča.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 13.10.2019
15:43

Ne znam da li ćete ovo objaviti. Ali, pitam se, šta smo sad saznali novo u odnosu na juče, a i šta smo uopšte juče saznali?

Činjenice:
1. organizovana prijateljska kao podrška Siniši!
2. u nekom trenutku trener, na prijateljskoj, protestovao zbog sudijske odluke - isključen!
3. neko rekao igračima da izađu s terena, jer im je trener isključen!?
4. igrači se vratili utakmica nastavljena.
5. u drugom poluvremenu - neki navijači na tribinama razvili albanske zastave.
6. neki navijači Vojvodine - ušli na teren!?
7. Baloteli nije hteo da nastavi igru, sudija prekinuo utakmicu.

To znamo od juče, a isto se i danas potvrđuje. Moram priznati da sve ovo deluje kao nekakva poluinformacija u kojoj se razvijanje nekoliko albanskih zastava na tribinama pokušava iskoristiti kao nekakvo objašnjenje za Lalatovićevo isključenje i prekid (koje se ne vidi kakve uopšte ima veze sa igrom, utakmicom, podrškom Siniši (možda i oni šalju podršku Siniši!?).

Previše nejasnoća. Nije li bruka da trener protestuje na jednoj takvoj utakmici na takav način da bude isključen? Nije li još veća bruka i čudo i nenormalitet, da igrači zbog toga izađu s terena? I konačno, postoji li ikakva jasna veza ulaska navijača Vojvodine na teren i pomenutih zastava? Meni se čini kao da je neko video zastavu ili više i ubacio to u ovaj tekst. A da je utakmica prekinuta zbog izlaska navijača na teren, što valjda nigde nije dozvoljeno (pa jesmo li zbog toga izgubili službenim rezultatom protiv Albanije?). Koja je direktna veza izlaska nekog na teren sa mahanjem nekog drugog zastavom? Ako je ima, bilo bi dobro da se objasni, a ne da se to samo tako pomene u tekstu. Ima li snimak toga, da je od tih zastava uopšte nastao bilo kakav incident? Druga je stvar što je neko pokušavao (i izgleda uspeo, po ko zna koji put, da nas isprovocira, na prijateljskoj utakmici, za podršku našem Siniši). Da je utakmica normalno tekla i normalno završena, na kraju prijaviš UEFA provokacije od strane albanskih ili čijih već navijača. Ovako, ljudi, mi smo opet u centru skanadala, naš trener isključen, naši igrači prvo napuštali teren, a onda - naši navijači ušli na teren i prekinuli utakmicu.

Ako se zna ko su, oduzmite im pasoše i zabranite na 10 godina prisustvo na sportskim takmičenjima. Ako ih se uhvati i pored zabrane - zatvor. Ali, to je moja priča, a mi odlično znamo da nas je Bogdanov praktično dvaput koštao kvalifikacija, da nas je teško obrukao, a da je ovde - ne samo nekažnjen, nego se šepurio po terenu, sa sve policijom diskutujući, s ortacima, verovatno saradnik DB-a.

Stidim se svega toga.