Što ne može Rikardo, može sjajni Milovanović! Pobeda Partizana za kraj priprema!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.07.2021.
19:48
Izvor: Sportske.net

Mnogo razloga za zadovoljstvo ima trener Partizana Aleksandar Stanojević.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

U četvrtoj, poslednjoj utakmici tokom priprema u slovnačkom Ptuju, Partizan je danas savladao ekipu ruskog Rostova rezultatom 1:0.

To je ukupno treći trijumf crno-belih, posle pobeda nad Koprom i Krakovijom, uz remi sa Murom nedugo po dolasku u Ptuj.

Partizan je današnju utakmicu započeo u sastavu: Stojković, Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Pantić, Marković, Natho, Jojić, Rikardo Gomeš.

Tokom prvog poluvremena crno-beli su stvorili nekoliko odličnih prilika i šteta je što bar jednu od njih nisu iskoristili. Prvi put je Partizan pripretio u desetom minutu kada je Lazar Marković uposlio Uroševića na levoj strani, a bek Partizana šutirao u suprotni ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Rostov je uzvratio osam minuta kasnije, kada je Hašimoto posle centaršuta Gigovića sa desne strane pogodio stativu udarcem sa desetak metara.

Do kraja poluvremena, Partizan je imao dve stopostotne prilike preko Rikada Gomeša koji se oba puta našao oči u oči sa golmanom Baburinom, ali oba puta golman Rostova je izašao kao pobednik. Takođe, i Lazar Marković je na dodavanje Natha imao odličnu priliku kada je šutirao iskosa sa desne strane, ali je to loše učinio i lopta je završila pored gola.

Lazar Marković i u 50. minutu šutira preko gola sa 17 metara, posle akcije sa Lazarom Pavlovićem koji je u poluvremenu zamenio Natha.

Nešto kasnije izašao je i Rikardo Gomeš, zamenio ga je mladi Marko Milovanović koji je ubrzo nastavio svoju sjajnu golgetersku seriju na aktuelnim pripremama.

Igrao se 67. minut meča, Saničanin sa sredine terena šalje loptu na desnu stranu gde je lepo prihvata Lutovac koji potom upošljava mladog Marka Milovanovića, a on preciznim udarcem iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao - 1:0 za Partizan. Ovo je njegov treći gol na pripremama, prethodna dva dao je ekipi Kopra i najbolji je strelac Partizana na ovim pripremama.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Partizan je zadržao minimalno vođstvo i zasluženo pobedio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke