Stojanović pred Kipar: "Prijateljske utakmice imaju svoju svrhu, igrači su svesni svega"

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.03.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović sumirao je utiske nakon poraza "Orlova" u Moskvi protiv selekcije Rusije rezultatom 4:0.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Stojanović je u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije istakao prijateljske utakmice imaju svoju svrhu, te da veruje u bolja izdanja pulena Dragana Stojkovića.

"Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve. Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru", smatra Stojanović.

Posle Rusije, Srbija će odigrati utakmicu protiv Kipra.

"Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj. Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope".

U subotu će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska.

"Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog", rekao je Stojanović, a potom prokomentarisao debitantski nastup Đorđa Petrovića za selekciju Srbije.

"Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja (Milinković Savić) i Rajko (Predrag Rajković) konkurisati za to jedno mesto između stativa" zaključio je Stevan Stojanović, direktor najboljeg nacionalnog tima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke