Stojić o neuspesima ''orlića'': ''Nije suština u radu selektora, obrnuli su igricu''

Autor: Darko Mitrović
petak 29.03.2024.
20:17
Izvor: Sportske.net, Kurir

Interesantan pogled na aktuelnu situaciju.

Nenad Mihajlovic/STARSPORT
Nenad Mihajlovic/STARSPORT

Povezane vesti

Najnoviji rezultati U19 i U21 reprezentacije Srbije su nas neprijatno iznenadili, pa se sada očekuje reakcija nadležnih u Fudbalskom savezu Srbije, jer je potpuno jasno da se neko ili nešto mora menjati.

Sportski direktor FSS Miroslav Tanjga je najavio da će prvo razgovarati sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem, pa sa selektorima, a na te njihove izjave nadovezao se Ranko Stojić koji je izneo svoj stav.

''Pričaću otvoreno... Sve ovo ide prema katasrofi! Do pre četiri ili pet godina, do dolaska Piksija na mesto selektora, rezultati mlade reprezentacije pokrivali su A tim. Onda je to palo na omladince, sada na kadete. To je priznaćete ozbiljan, slobodan i strmoglav pad'', počeo je Stojić u razgovoru za ''Kurir''.

On smatra da suština problema nije u lošem izboru selektora, već u sistemu rada i načinu na koji treneri dobijaju licence za rad.

''Direktor Tanjga kaže da će tražiti odgovornost selektora. Oni su obrnuli igricu, nije suština u radu selektora. Drulović ima iskustva, ima rezultat, bio je prvak Evrope, Krivokapić takođe ima rezultat, bio je sa ovom generacijom u polufinalu. Nije to u pitanju, već suština, vizija i strategija na nivou Saveza. Šta uraditi da se unapredi rad sa mladima? Da se poboljša infrastruktura u klubovima, da se radi na edukaciji trenera na klupskom nivou...

To mora poći od Saveza, da oni daju instrukcije i da overavaju licence trenerima. U ozbiljnim zemljama to se radi na svakih šest meseci. Treneri moraju da rade svoje teme, ili da obrađuju druge. Ko to ne radi, ne može da produži licencu. Treća istina je da ljudi koji rade u Savezu nisu neinteligentni. Ne može se reći da oni nemaju dobru nameru, ali nemaju znanje. Znate. Bojim se da smo u ozbiljnom problemu. Idemo ka trećoj kategoriji evropskog fudbala'', objasnio je Stojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke