Stojićevi kandidati za Zvezdinu klupu - Jedan je perfektan, drugom mana što je "Partizanov čovek"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.11.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Predlog bivšeg golmana, sada fudbalskog analitičara.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Velika ambicija Crvene zvezda da i narednog proleća bude deo evropskog takmičenja nije ostvarena.

Ekipa Baraka Bahara završiće kao poslednja u grupi G Lige šampiona i završiti svoju evropsku epizodu na neslavan način.

Nakon poraza od Jang bojsa kojim su crveno-beli izgubili sve šanse da se plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope stručni konsultant "Arena sport" televizije Ranko Stojić istakao je da je šef struke Barak Bahar Zvezdin problem.

"Trener je jedan od problema. Mislim da to u Zvezdi znaju. Nije bitno šta je bilo u prethodna tri meseca, pitanje je šta će biti u naredna tri. Da li ovaj stručni štab može da kompletno transformiše ekipu. Zvezda mora da uđe u seriju pobeda. Sa ovim kadrom to je neminovno, ali ne na ovaj način. Ne da smo prezadovoljni kada Zvezda na mišiće dobije Vojvodine ili u Pančevu, protiv protivnika protiv kojih mora apsolutno da dominira", započeo je Stojić, pa naveo kakav je trener potreban Zvezdi u ovom trenutku.

"Ako dođe do promene trenera Zvezdi je potreban neko ko poznaje srpski fudbal, ko poznaje klub, ko zna mentalitet, koji bi odmah stavio stvari na svoje mesto i kada je u pitanju disciplina i motivacija koja donosi inspiraciju na terenu", istakao je on.

Kao prvog kandidata za novog trenera šampiona Srbije Stojić je naveo miljenika Zvezdinih navijača Vladana Milojevića.

"Vladan Milojević je perfektan. Iznad svega stručno, ali i ljudski, u svakom pogledu. Način na koji je funkcionisao u Zvezdi, način na koji je otišao, gospodski i džentlmesnki", nema dilemu da bi Milojević bio pravi izbor.

Pored Milojevića, Stojić bi na Zvezdinoj klupi voleo da vidi i trenera TSC-a Žarka Lazetića.

"Po meni najbolji trener u sprskom fudbalu je Žarko Lazetić. On je izuzetno moderan trener. Način komunikacije, treninga, motivacije, ima sve ono što je potrebno. On je bio u Zvezdinoj omladniskoj školi. Javnost bi pozitivno reagovala, ali je problem što Zvezdini navijači imaju neki svoj princip, ali su principi tu da se menjaju, ako su za dobrobit kluba. On je označen kao Partizanov čovek, iako mu je na stadionu Partizana skandirano da je zvezdaš",naglasio je Stojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke