Stojković: "Nismo imali ni najmanju dilemu da li da prihvatimo ponudu Rusa"

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.03.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Srbiji jaka provera, Rusiji konačno jaka utakmica.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 18 sati gostuje selekciji Rusije u prijateljskoj utakmici na stadionu Dinama u Moskvi. 

Biće to praktično prvi pripremni meč za naš tim pred nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde ga čekaju dueli sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Selektor Srbije Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić izneli su utiske po dolasku u Moskvu i pred meč sa Rusijom, kojoj će ovo biti najjača utakmica otkako su joj uvedene sankcije, pa je bila primorana da igra prijateljske susrete protiv reprezentacija sa margina svetskog i evropskog fudbala. 

Stojković je Rusima otkrio da nije bilo previše razmišljanja o prihvatanju ovog prijateljskog duela.

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu, još u decembru. Nismo imali ni najmanju dilemu da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za Euro", rekao je popularni Piksi.

Na pitanje kako je ekspedicija Srbije primljena u Rusiji, Stojković je bio kratak:

"Normalno, sve je pod kontrolom, nema ničeg neobičnog".

Dušan Tadić je rekao da je ekipa motivisana.

"Pogledali smo snimke, radi se o repezentaciji koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca poput Golovina. Oni će biti silno motivisani da se pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera i jedva čekamo da počne meč", istakao je Tadić.

Kapiten je prokomentarisao i to što će Stojković ostati selektor Srbije do 2026. godine.

"To je neki sled događaja koji smo svi očekivali. Iskreno, puno nam znači. Navikli smo na selektora Stojkovića. Zajedno smo ostvarili neke velike ciljeve, plasdirali se na Svetsko prvenstvo, A grupu Lige nacija, Evropsko prvenstvo… Srodili smo se bukvalno jedni sa drugima. Mnogo smo srećni zadovoljni kod njega. Igrači dolaze nasmejani i jedva čekaju okupljene. Želimo da budemo bolji i da zajedno koračamo napred", završio je Tadić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke