Stojković: "Pavlović bio pod velikim pritiskom", hoće li Svilar opet igrati za Srbiju?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.03.2024.
12:25
Izvor: Sportske.net

Selektor o aktuelnim temama.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković pričao je i o statusu Aleksandra Pavlovića koji je odabrao da nastupa za Nemačku.

Momak rođen u Minhenu koji nastupa za Bajern i od ove sezone je starter tog tima, bio je dugo na "radaru" Srbije, ali odlučio je da brani broje reprezentacije Nemačke nakon što ga je Julijan Nagelsman pozvao za martovsku akciju.

"Ja znam odlično sve igrače. Oni koji imaju naš pasoš, u ovom momentu je isplivalo ime Aleksandra Pavlovića. Njegovo ime je zapisano pre dve godine. Nije imao seniorski staž. Došli smo u situaciju gde ne treba da se ljutimo. Bili smo od decembra u kontaktu sa porodicom, sa Dejanom koji je otac. Kasnije se uključio Diter Henes, njegov agent, ali i sam Aleksandar. Ja sam bio spreman da mu pošaljem poziv u martu, ali po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši po Evropskom prvenstvu. Pretpostavljam da je pritisak bio veliki, Nagelsman je morao da ga pozove pod zastavu Nemačke. Nismo izgubili Pavlovića, nije reč 'izgubiti' kako treba jer ga nikad nismo imali. Da smo ga imali u mlađim kategorijama, onda bismo ga izgubili. Uradili smo sve, ali njegova odluka je takva i mi mu želimo sve najbolje", kazao je Dragan Stojković.

Upitan je selektor Stojković o odluci Mileta Svilara da promeni reprezentaciju.

"Znate već o čemu se radi, dobili smo informaciju od sportskog direktora Rome da ne želi više da brani za Srbiju, mada ja ne znam ni kad je branio. Neće biti poziva više, naravno. Koji su razlozi, u to ne ulazim, to su njegove privatne stvari. Pustimo momka da ima karijeru. Ne brinem nešto previše, prezadovoljan sam onim što imamo na golu. Imamo golmane visoke klase, imamo golmana Partizana koji pruža odlične partije. Njegova je odluka i ja ne ulazim u razloge, izaćićemo u susret i više ga nećemo zvati, nikakav problem", naveo je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke