Stojković traži reakciju, a Mitrović se nada sreći u Kaunasu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 09.09.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Srbija sutra mora da pobedi.

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da igrači moraju da pokažu reakciju i posle poraza od Mađarske zabeleže trijumf u Litvaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom (1:2), imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se, dakle, tiče atmosfere ona je na nivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka", rekao je Stojković, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Fudbaleri Srbije gostuju sutra u Kaunasu selekciji Litvanije, u petoj utakmici Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U Grupi G vodi Mađarska sa 10 bodova, Srbija ima sedam, Crna Gora pet bodova, dok Litvanija i Bugarska imaju po dva boda.

Plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Nemačkoj osiguraće dve najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Stojković je dodao da će biti promena u taktici i sastavu, kao i da se do pobede može doći samo timskom igrom.

"Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, tim koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore (2:2). Imaju nekoliko igrača koji su zaista na jako dobrom nivou. Ali šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna"
, istakao je Stojković.

Fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da igrači dobro poznaju Litvaniju.

"Jedni o drugima sve znamo, nema iznenađenja što se tiče taktike. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim. Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sada je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda", dodao je napadač saudijskog Al Hilala.

Mitrović se potom vratio na meč sa Mađarskom i istakao da se protivnička ekipa branila tokom celog drugog poluvremena.

"Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza nas. U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, znamo gde se nalazimo, sve smo sumirali, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo", rekao je 28-godišnji fudbaler.

Mitrović je za Srbiju postigao 52 gola, od čega pet u duelima protiv Litvanije, ali ističe da je svaka utakmica drugačija. "Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglaslim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport", rekao je Mitrović, dok je selektor reprezentacije Srbije dodao da je svima u ekipi drago zbog uspeha sportista.

"Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja. Znate kako, najvažnije kada izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd", rekao je Stojković. Stojković je dodao da je razgovarao sa predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem. "Da, čuli smo se, pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom, našem sa Mađaraskom, atmosferi koja će sutra biti na stadionu", zaključio je Stojković.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se u nedelju od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke