Stojković u Kopenhagenu: "Danska se nije promenila"

Autor: Mladen Heleta
subota 07.09.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Novi duel ovih selekcija posle samo dva i po meseca.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije sutra od 18 sati gostuju Danskoj u Kopenhagenu, u utakmici drugog kola grupe 4 u diviziji A UEFA Lige nacija.

Naš podmlađeni tim je u četvrtak uveče odoleo šampion Evrope Španiji u Beogradu i odigrao 0:0, dok su Danci kod kuće pobedili Švajcarce sa 2:0.

Ovaj duel dolazi samo dva i po meseca posle meča u Minhenu u sklopu poslednjeg kola Evropskog prvenstva. Tada su Srbija i Danske odigrale bez golova, a tim rezultatom su Danci prošli u osminu finala, a Srbi ispali sa turnira.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao maločas je konferenciju za medije pred sutrašnji susret.

On je najpre istakao da je kadrovska situacija veoma dobra i da se niko od pozvanih igrača ne žali na povredu.

"Ono što je najbitnije, izveštaj doktora je da se niko od igrača ne žali na povredu. Svi koji su ovde su u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala pre tri dana. Profesionalni fudbal je takav, igra se na svaka tri dana i moramo da ih osposobimo za izazov kakav je Danska", rekao je Stojković.

Srbija čeka na pobedu protiv Danske još od 1990. godine, kada je slavila baš u Kopenhagenu u onim famoznim kvalifikacijama za EURO 1992.

"Danska je uvek bila neugodan protivnik. To pokazuju iz ciklusa u ciklus i bez njih ne može da se odigra nijedno Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Izuzetno su kvalitetan tim, a nedavno smo na Euru u Nemačkoj odigrali utakmicu od izuzetne važnosti i za njih i za nas. Završeno je 0:0, s tim da su oni bili mnogo zadovoljniji nego mi. Očekujem sutra da utakmica bude na istom takvom nivou. Došli smo da odigramo maksimalno, da pružimo otpor i izborimo dobar rezultat. Ali nije lako kada za protivnika imamo kvalitetnog protivnika kao što je Danska".

Pošto više nije bilo pitanja, na kraju je Stojković sam zaključio:

"Samo želim da kažem da je Danska ekipa koja se nije previše menjala u odnosu na pre dva meseca. Kristensen i Mele više nisu sa njima, ali oni imaju prave zamene i ne verujem da mogu mnogo da se promene što se tiče tih taktičkih stvari. Napravili smo dobru analizu, znamo sa kim igramo i šta nas očekuje sutra. Moraćemo da budemo 100 odsto na nivou i spremni, da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama", zaključio je selektor Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke