Stojković: "Video sam što sam želeo, u junu 'glazura' tima, bićemo moćniji i jači!"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.03.2024.
21:34
Izvor: Sportske.net

Selektor optimista posle pobede na Kipru.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković nije u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje ekipe u Larnaki, ali veruje da će se kockice poslagati do juna i početka Evropskog prvenstva.

Srbija je slavila rezultatom 1:0, u prvom poluvremenu je lako mogla da postigne još koji gol, ali i da u nastavku primi barem jedan.

"Meč sa Kiprom pamtićemo po nekoliko stvari... Pobeda, takva-kakva je. Taj jedan gol je bio dovoljan. Rekord: Dušana Tadića. Debitovao je mladi Baždar. Promašen jedanaesterac Mitrovića. Ima mnogo stvari da se isprave i analiziraju. Bilo je dobrih, ali i loših stvari. U ovom martovskom okupljanju najvažnije je da su svi igrači dobili šansu. Najbitnije da sam video što sam želeo da vidim i da sam dobio informacije koje će mi služiti za buduće", rekao je Stojković, a prenosi FSS.

On je rekao da je od svojih igrača očekivao reakciju posle ubedljivog poraza od Rusije, ali i da je ritam treba da se drži 90 minuta. 

"Prvi deo meča sa Kipranima je bio zaista korektno odigran u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, poveli, promašili penal... Moguće da smo postigli gol iz jedanaesterca da bi meč otišao u potpuno drugačijem pravcu – imali bismo veću kontrolu. Ovako Kiprani su stekli samopouzdanje, pogotovo u nastavku. Iako smo promenili mnogo igrača, ali sigurno da jedan ritam treba da se drži svih 90 minuta", naglasio je Stojković.

On ne žali mnogo za ovakvim martovskim prozorom, jer je EURO 2024 u junu. 

"Martovski prozor je takav-kakav je. U junu nas čeka glazura tima i finalizacija onoga za šta se spremamo. Sigurno da će mečevi protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore kakvi ćemo biti na Prvenstvu Evrope. Najozbiljnije shvataću te provere bez obzira na prijateljski karakter. Biće dovoljno vremena da ispratimo formu i minutažu u klubovima potencijalnih učesnika na EVRO u Nemačkoj. Ne treba zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku na ovom martovskom okupljanju sa njihovim povratkom bićemo moćniji i jači", zaključio je Stojković uz birane reči za kapitena Tadića.

"Čestitam Tadiću. Zbog njegovog jubileja je dobro da smo pobedili da može da pamti rekord sa pobedom. Dušan je igrač koji dugo traje. Igrom i ponašanjem potpuno zaslužuje rekord svaka mu čast", dodao je selektor za kraj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke