Stojković žestoko: " Vidić obmanjuje javnost, u čemu je problem i da sam zaradio i 116 miliona?!"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 04.12.2023.
23:12
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Selektor žestoko odgovorio.

Srdjan Stevanovic
Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić dao je intervju za "NIN" koji je izazvao buru u javnosti.

Vidić je između ostalog otkrio primanja selektora Dragana Stojkovića, koji je u razgovoru za "Žurnal", žestoko odgovorio na prozivke bivšeg kapitena reprezentacije i Mančester junajteda.

"Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je  nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član", rekao je Stojković.

On je potom otkrio da se Vidić nikada nije pojavljivao na skupovima najvišeg organa FS Srbije. 

"Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže pre ili posle, a ne dan-dva pred ceremoniju žreba, u Filharmoniji gde smo s ponosom predstavljali Srbiju", ističe Stojković.

Osvrnuo se za kraj i na spekulacije o svojim primanjima, koje ipak nije otkrio.

"Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac? Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto", zaključio je Dragan Stojković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke