Stojković zna tim za Bugare, izdvojio petoricu koja mogu da nam naprave problem!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.06.2023.
17:05
Izvor: Sportske.net

Respekt za rivala.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sutra od 20.45 u Razgradu igra treći meč u kvalifikacijama za Evropskog prvenstvo naredne godine u Nemačkoj. 

Protivnik "orlovima" biće selekcija Bugarske koja je osvojila samo bod i nalazi se na deobi poslednjeg mesta u grupi G.

Selektor Dragan Stojković istakao je da je naša selekcija u Bugarsku došla dobro raspoložena i da su svi igrači spremni za duel protiv komšija.

"U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad. Drago mi je što smo ovde, igraćemo na sjajnom terenu. Kadrovskih problema nemamo, svi igrači su na raspologanju", započeo je Stojković.

Selektor nema dileme ko će istrčati na teren sutra uveče, a u odsustvu trojice najboljih srpskih napadača Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića šansu će od starta dobiti Dejan Joveljić ili Đorđe Jovanoić, a možda i obojica.

"Nemam nedoumice po pitanju sastava. Igraće tim za koji smatram da može dobro da odigra. U odsustvu naših najboljih napadača mi moramo da pronađemo rešenje u napadu i pronaćićemo ga, jedan od njih dvojice će početi, a možda će i obojica početi", jasan je selektor.

Iako je Bugarska poslednja u grupi, potcenjivanja nema.

"Nema potcenjivanja, naprotiv. Imam poštovanje prema Bugarskoj, to je mlad tim koji želi da se dokaže. Bugarska ima nekoliko odličnih igrča, to su Despodov, Dalev, Grujev, Čočev i Iliev. Takvi igrači ne bi trebalo da se procenjuju, ko ih bude potcenio imaće probleme", saopšito je Stojković odakle nam preti najveća opasnost.

Na klupi Bugara je bivši selektor Srbije i Stojkovićev prijatelj Mladen Krstajić, ali sutra za njega neće biti "popusta".

"Mladen je moj veliki prijatelj, po mom mišljenju jako dobar trener. Naravno da bugarski tim i on imaju problema jer nisu dobro startovali u kvalifikacija. Oni će učiniti sve da dođu do bodova, a mi ćemo biti vrlo fokusirani i oprezni. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, a naravno posle utakmice bićemo opet prijatelji", kazao je Stojković.

"Orlovi" će sutra uveče pokušati da nametnu svoj stil igre i tako dođu do pobede u Razgradu. U utakmici koja za Stojkovića predstavlja još jedno "finale".

"Pre nego što su krenule kvalifikacije mi smo rekli da će svaka utakmcia za nas biti finale. Sutrašnja utakmica je finale broj tri. Prva dva smo rešili u svoju korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se vidite šta su prednosti, a šta mane. Trudićemo se da naš stil igre bude dominantan i da nam donese rezultat. Mi smo došli u Razgrad da pobedimo, ali neće biti lako", zaključio je selektor.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke