Stojković: "Znam startnih 11 za Norvešku, odličan je Haland, ali je Aleksandar Veliki!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 26.09.2022.
19:17
Izvor: Sportske.net

Srbiji je pobeda neophodna.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sutra uveče od 20.45 gostuje Norveškoj u Oslu u poslednjem kolu Lige B, grupe 4, Lige nacija.

"Orlove" samo pobeda vodi na prvo mesto u grupi koje znači plasman u elitnu diviziju Lige nacija.

Glavna snaga Norvežana jeste jedan od najboljih fudbalera na svetu, napadač Mančester sitija Erling Haland koji igra u fantastičnoj formi od starta sezone. Novinare je zanimalo da li selektor Dragan Stojković ima poseban recept za njega. 

"Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. U Mančester sitiju okružen je saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora", smatra Stojković

Selektor je uporedio Aleksandra Mitrovića i Erligna Halanda koji briljiraju na početku Premijer lige.

"Oba igrača imaju sjajan momentum. Imaju tu sreću da igraju u Engleskoj. Obojica su veoma kvalitetni i veliki su profesionalci. Nisam iznenađen što su tu gde jesu. Da nemaju kvalitet, nikada ne bi bili toliko dobri. Imaju neverovatan osećaj za gol. Znaju da budu u pravo vreme na pravom mestu. Drago mi je što igraju odlično iz utakmice u utakmicu. Slični jesu, ali imaju i razlike. Naravno, prvenstveno sam oduševljen našim Mitrovićem, Aleksandrom Velikim", rekao je Stojković.

Tim za Norvešku se već zna, ali selektor nije želeo da ga otkrije unapred.

"Naravno da u glavi imam startnih jedanaest, znao sam i u avionu pre dolaska u Oslo. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu", jasan je selektor. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke